Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Cluj va “împinge” la bursă acțiunile ROCA Industry

Holdingul autohton de materiale de construcții listat pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB), beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului (MME) oferite de BRK Financial Group Cluj.
Consorțiul românesc de materiale de construcții a făcut pasul pe Piața Reglementată a BVB | Foto: ROCA Industry

Holdingul autohton de materiale de construcții listat pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB), beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului (MME) oferite de BRK Financial Group Cluj.

ROCA Industry este prezentă pe piața de capital din 2022, ca urmare a listării în sistemul AeRO a BVB. Din 11 martie a devenit companie listată pe Piața Reglementată. Compania a închis prima zi de tranzacționare pe noua piață cu o capitalizare de 216 milioane lei.

„La doar o zi de la debutul pe Piața Reglementată, ROCA Industry a semnat un parteneriat cu BRK pentru servicii de MME, fapt care demonstrează interesul companiei pentru creșterea lichidității. Ne bucurăm că echipa ROCA Industry a ales să meargă în direcția creșterii performanței acțiunilor pe piața de capital și a gradului de reprezentativitate la bursă”, a spus Adrian Tănase, CEO al BVB.

„Parteneriatul cu BRK reprezintă un pas firesc pentru o companie listată pe Piața Reglementată a BVB. Intenționăm să oferim instrumentele pentru îmbunătățirea lichidității și diminuarea volatilității, astfel oferind acționarilor noștri un mediu mai stabil pentru tranzacționarea acțiunilor ROCA.

Aceasta nu numai că facilitează tranzacționarea pentru investitori, dar și consolidează poziția noastră pe piața de capital”, a spus Ioan-Adrian Bindea, director general al ROCA Industry.

ROCA Industry este prezentă pe piața de capital din 2022, ca urmare a listării în sistemul AeRO a BVB.

 

Promit tranzacții cu minim 2.800 de acțiuni /zi

Acțiunea ROCA este a 18-a acțiune a unui emitent listat la bursă pentru care BRK oferă servicii de MME. Numărul total de instrumente financiare listate pe ambele piețe care beneficiază de aceste servicii ajunge la 26.

„Încheiem un nou parteneriat în cadrul programului de MMME cu ROCA Industry, un emitent proaspăt promovat pe segmentul principal al Bursei. O lichiditate bună contribuie pe termen lung la reducerea volatilității și implicit a riscului asociat.

Angajamentul nostru în cadrul acestui parteneriat constă în cotarea unui volum de minim de 2.800 de acțiuni, atât pe sensul cumpărare, cât și pe sensul de vânzare, la un spread de maxim 4%, și o prezență în piață de minim 90% din durata ședințelor de tranzacționare”, a declarat Paul Știopei, director de operațiuni al BRK.

MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar. ROCA Industry deține, direct și indirect, nouă semnificativi din domeniul construcțiilor.

Aceștia sunt BICO Industries, Evolor, Eco Euro Doors, Workshop Doors, Dial Electroplast, dar și Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul BICO Industries. BRK, fosta Broker Cluj, are o activitate de bază structurată pe două direcții de afaceri: intermediere și tranzacționare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Majoritatea acționarilor producătorului de materiale de construcții TeraPlast, din localitatea bistrițeană Șieu-Măgheruș, s-au pronunțat pozitiv în privința tranzacției de preluare.

Acționarii TeraPlast au aprobat achiziția Wolfgang Freiler

Articolul următor
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

TIFF atrage turiștii străini în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share