Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se prelungește termenul de depunere a proiectelor prin Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara

Adrian Marciuc

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a anunțat că prelungește termenul de depunere a proiectelor prin Programul Tranziție Justă, pentru investiții în dezvoltarea IMM-urilor din județul Hunedoara. Decizia a fost luată deoarece la 8 martie 2024 fuseseră depuse doar două proiecte.

Perioada de depunere a proiectelor pentru apelul Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului, componenta Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă, a fost prelungită până la data de 20 aprilie 2024. Apelul a vai beneficiat de o prelungire a termenului de depunere a proiectelor, data limită anterioară fiind  29.02.2024.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a luat decizia pentru a răspunde, astfel, interesului mare manifestat de potențialii beneficiari în accesarea fondurilor disponibile.

Programul Tranziție Justă, la dispoziția antreprenorilor

„Decizia Autorității de Management a fost luată pentru a oferi antreprenorilor timp pentru a depune proiecte de calitate, care să genereze locuri de muncă sustenabile și să contribuie astfel la creșterea calității vieții în comunitățile din județul Huneodara pe care le vizăm prin Programul Tranziție Justă. Noi încercăm să ținem aproape de mediul de afaceri din județul Hunedoara, am organizat întâlniri în teritoriu, am organizat întâlniri 1 la 1 pentru a răspunde constructiv tuturor solicitărilor și stăm în continuare la dispoziția antreprenorilor, pentru că este important să fructificăm oportunitatea oferită de PTJ prin dezvoltarea unor afaceri viabile, productive și competitive”, a declarat Adrian Marciuc, director general adjunct al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru PTJ – Județul Hunedoara.
Termenul inițial pentru depunerea cererilor de finanțare în sistemul electronic MySMIS 2021/SMIS2021+până era 20 martie 2024.

Județul Hunedoara

Județul Hunedoara va beneficia de 181 de milioane de euro pentru investiții productive în IMM-uri, din care aproape 49 de milioane de euro pentru investiții directe în Valea Jiului. Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi acordată pentru un proiect sub formă de ajutor de stat regional/ ajutor de minimis este de minimum 200.000 de euro și maximum 8.000.000 de euro – valoarea cumulată a celor două tipuri de ajutoare.
Ultimele modificări ale Ghidului solicitantului pentru Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului – componenta Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă pot fi consultate pe site-ul ADR Vest.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara se reabilitează

Articolul următor

Construcții Erbașu a predat către beneficiar Maternitatea Bega Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share