Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Licitație pentru repararea infrastructurii deteriorate de intervențiile la rețelele de apă-canal din Cluj

Conform documentației tehnice, lucrările de refacere a tramei stradale se vor desfășura în zona rurală a județului Cluj, respectiv pe teritoriul celor 64 de comune aflate în administrarea operatorului CAS.

Compania de Apă Someș (CAS), societate sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Cluj, a scos la licitație lucrările de refacere a infrastructurii deteriorate în urma intervențiilor și reparațiilor ivite pe traseul conductelor de apă și canalizare.

Conform documentației tehnice, lucrările de refacere a tramei stradale se vor desfășura în zona rurală a județului Cluj, respectiv pe teritoriul celor 64 de comune aflate în administrarea operatorului CAS.

„Toate zonele afectate de reparații la rețelele administrate de CAS trebuie să fie aduse la starea lor inițială. E importantă promptitudinea cu care aceste lucrări sunt realizate, încât disconfortul cetățenilor afectați să fie unul cât mai redus.

Vom urmări ca societatea câștigătoare să respecte aceste condiții minimale, menționate inclusiv în autorizațiile de spargere emise de primăriile pe raza cărora se vor executa lucrările”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În situația apariției unor avarii la rețelele de alimentare cu apă şi canalizare, CAS are obligația de a interveni în regim de urgență. Acest lucru impune, de cele mai multe ori, spargerea străzilor, a trotuarelor sau a spațiilor verzi.

Ulterior efectuării reparațiilor, respectiv după umplerea gropilor cu balast compactat, lucrarea este predată operatorului economic câștigător al licitației, care va avea obligația de a reface trama stradală afectată.

Lucrările se vor derula în baza unui acord-cadru, valoarea contractelor încheiate variind în funcție de volumul lucrărilor efectuate și de cantitățile de materiale folosite pe perioada celor doi ani de valabilitate a convenției.

Valoarea viitorului acord-cadru este cuprinsă între 2,04 milioane lei pentru cantitățile minime și 2,53 milioane pentru cele maxime estimate. Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 aprilie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Opțiunea de deschidere a contului curent prin BT Pay, lansată de bancă în ianuarie, este apreciată în special de Generația Z și de Generația Y (Millennials): aproape 50% dintre noii clienți au vârste 18-24 ani, iar 30%, 25-35 ani.

10.000 de persoane și-au deschis cont prin BT Pay fără drum la bancă

Articolul următor
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a verificat respectarea prevederilor legale în încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii din comerțul cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor.  

Inspecția muncii a controlat supermarketurile Clujului. Amenzi de 11.300 €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share