Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

De ce a venit SWISS la Cluj. “Acest oraș generează dezvoltarea României”

Sosirea SWISS International Air Lines și intrarea Aeroportului Internațional Cluj (AIAIC) în Spațiul Schengen vor contribui la creșterea afacerilor și turismului între cele două țări, susțin oficialii prezenți la zborul inaugural.
Principala companie aeriană a Elveției și-a făcut debutul pe aeroportul clujean | Foto: AIAIC

Sosirea SWISS International Air Lines și intrarea Aeroportului Internațional Cluj (AIAIC) în Spațiul Schengen vor contribui la creșterea afacerilor și turismului între cele două țări, susțin oficialii prezenți la zborul inaugural.

“Nu mi se întâmplă să văd des un avion cu steagul țării mele aterizând în România. Sărbătorim în primul rând succesul României ca țară care s-a dezvoltat mult într-o perioadă foarte scurtă și datorită acestui mare oraș care este Clujul. Elveția sprijină mult România din punct de vedere economic prin programele bilaterale pe care le are, în special regiunea în care se află Clujul.

Nu doar Guvernul Elveției este implicat în sprijinirea României și Clujului, ci și companiile private. Elveția, o țară cu 9 milioane de oameni, se află în top 10 al statelor investitoare în România. Acum avem acest zbor al SWISS care se datorează atât prestigiului de care se bucură compania, cât și al legăturilor pe care le are în întreaga lume, ceea ce va fi o pistă de lansare pentru Cluj-Napoca”, a spus ambasadorul Elveției în România, Massimo Baggi.

Lufthansa trimite avioane mai mari

“Grupul Lufthansa și-a început activitatea la Cluj-Napoca acum 16 ani. Faptul că SWISS vine în Cluj, la începutul sezonului de vară, este o mare onoare. În acest an companiile aeriene au tendința să micșoreze numărul de curse pentru că nu sunt destule aeronave. La Cluj este însă o altă poveste, pe care ne-o dorim de succes. SWISS vine de trei ori pe săptămână la Cluj inițial, sperăm să fie și mai multe curse.

Suntem o companie care are ca principal obiectiv eficiența, deci ne dorim să fie un zbor comercial de succes. Clujenii se vor bucura de această cursă către hub-ul nostru din Zurich; împreună cu Lufthansa asigurăm conexiuni către 300 de destinați, legături convenabile către Geneva, Basel, marile capitale europene, America de Nord.

SWISS deține o flotă de 90 de aeronave foarte eficiente, sustenabilitatea este pe agenda noastră, și pe cea a AIAIC, abia așteptăm să vedem noul terminal. Pasagerii din Cluj vor simți diferența pentru că SWISS este o companie care pune mare accent pe calitate, pe empatie, iar echipajele încearcă să ofere servicii cât mai individualizate.

Entuziasm, spirit antreprenorial sunt valorile care ne ghidează. Oferta Lufthansa pentru clujeni va fi cu 25% mai mare decât cea din vara trecută, deoarece oferim un număr adițional de locuri în avioane”, a anunțat Monica Dobruţchi, director general al Lufthansa Group România, Moldova şi Bulgaria – reprezentant al SWISS.

Gură de oxigen pentru Cluj

„Noua destinație va deservi şi o importantă comunitate de români din Zurich care depășește 8.000 de persoane. AIAIC rămâne un motor de dezvoltare a regiunii, iar eforturile sale de creştere a conectivităţii regiunii sunt concretizate prin această nouă rută.

Sper să fie cât mai multe astfel de evenimente, noi zboruri, destinații și companii pe AIAIC deoarece trecem printr-o perioadă destul de dificilă în 2024; sperăm ca în 2025 să fie mai bine. Aceste curse care vin pe AIAIC vrem să continue și în anii următori”, a arătat Viorel Federiga, preşedintele AIAIC.

“Anul trecut, aeroportul nostru a avut 3,2 milioane de pasageri, un record în istoria sa. 2024 va fi un an destul de greu pentru că nu sunt destule avioane pe piață, dar și probleme tehnice. Cu atât mai mult apreciem prezența SWISS aici. Trei zboruri pe săptămână înseamnă foarte mult pentru noi. Este o premieră aterizarea SWISS, dar mai avem o premieră.

Zborul SWISS la Cluj este primul, dar va fi și ultimul la care pasagerii sunt controlați de către poliția de frontieră. La următorul zbor al SWISS, România va fi în Spațiul Schengen; așadar prin această destinație vor putea veni mai mulți turiști din Elveția să descopere Clujul, Transilvania. Deci va fi o apropiere mai mare între România și Elveția.

Noua destinație se va bucura de aprecierea pasagerilor noştri de pe toate segmentele de trafic: business, etnic sau turistic. Lucrăm ca poate de anul viitor să mărim numărul de frecvențe; este important pentru noi și apreciem prezența SWISS și Lufthansa la Cluj”, a spus directorul general al AIAIC, David Ciceo.

Orașul giganților bancari

AIAIC a consemnat debutul noului zbor spre Zurich, operat de o companie care își face debutul pe aeroportul din Someșeni. Astfel, SWISS conectează Clujul cu capitala turistică a Elveţiei. Zborurile sunt operate cu trei frecvenţe pe săptămână (luni, joi şi duminică).

Zurich este cel mai mare oraş al Elveţiei, centrul cultural, economic şi industrial al ţării şi unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii. Orașul găzduiește mai multe instituții financiare, giganți bancari, piaţa de valori, corporaţii naţionale şi internaţionale, dar și majoritatea centrelor de cercetare și dezvoltare europene își au sediul la Zurich.

Denumit şi Poarta Alpilor, este oraşul cu cel mai mare nivel de trai din lume care a devenit o destinaţie turistică atractivă. Aeroportul se află la 13 km nord de centrul orașului și deservește Zona Metropolitană Zurich. Acesta este tranzitat anual de 22 milioane de pasageri, fiind și principalul hub aerian pentru SWISS.

Conexiuni către New York, Shanghai sau Bangkok

Cursele pe acest traseu sunt programate de trei ori pe săptămână. Noua destinaţie va asigura şi zboruri de conexiune spre destinaţii intercontinentale. Zborurile Cluj – Zurich au loc în fiecare luni şi duminică, iar de acolo spre New York (Aeroportul Newark), Boston, Sao Paulo şi Bangkok; respectiv în fiecare joi, iar de la Zurich mai departe spre New York (Aeroportul JFK), Miami, Dubai, Montreal, Boston, Shanghai, Chicago, San Francisco, Los Angeles.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Start cu Poliția în pole position pe DX16 Centura Oradea - Autostrada Transilvania

Articolul următor
878 milioane de lei reprezintă planul financiar anual pentru investițiile Distribuție Energie Electrica Romania (DEER) Cluj, membră a grupului, cel mare operator de distribuție din România, ce deservește 4 milioane de utilizatori.

Liber la investiții de 175 de milioane de euro pentru DEER

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share