Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Start cu Poliția în pole position pe DX16 Centura Oradea – Autostrada Transilvania

Joi, 28 martie 2024, în jurul orei 15:00, s-a deschis circulația pe DEx16 (Centura Oradea-A3), județul Bihor.

Acest drum în lungime de 19 km asigură practic legătura între Municipiul Oradea și Autostrada Transilvania (Biharia) și Vama Borș 2.

Contractul în valoare de 546 de milioane de lei (fără TVA) a fost finanțat prin POIM. Lucrările au fost executate de Strabag.

„Drumul Expres Oradea-A3 se va adăuga în următorii ani conexiunii rutiere de mare viteză Via Carpatia, care va face legătura între nordul și sudul Europei. La ora actuală contractul pentru construcția unei noi secțiuni de 121 de km care va tranzita România (drumul expres Arad – Oradea) este în procedură de licitație”, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care a urmărit în direct deschiderea circulației pe acest drum.

Vezi filmul cu deschiderea circulației: https://www.facebook.com/grindeanusorin/videos/776990427385544/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Clujul va avea treceri iluminate pentru pietoni pe drumurile județene Fondurile vor fi asigurate cu ajutorul finanțării europene atrase de către instituția județeană. Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat proiectul cu finanțare europeană ce prevede iluminarea trecerilor pentru pietoni pe drumurile județene din județul Cluj – etapa I. „Prin această investiție urmărim creșterea gradului de securitate a cetățenilor și a siguranței circulației rutiere, pe toate drumurile județene. Marele avantaj al proiectului e legat atât de faptul că presupune folosirea banilor europeni, nerambursabili, cât și a unor tehnologii de ultimă generație care asigură un consum redus de electricitate", a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj. Prin implementarea proiectului se va realiza iluminarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni nesemaforizate marcate şi semnalizate, cu sisteme inteligente de iluminat tip led cu lumină asimetrică. Într-o primă etapă se va realiza iluminarea a 188 de treceri de pe drumurile județene, instalarea a 376 de aparate de iluminat și 376 de stâlpi noi. Trecerile vor fi iluminate corespunzător, cu sisteme inteligente de tip led, alimentate atât din rețeaua electrică existentă, cât și prin intermediul unui sistem fotovoltaic. Pentru a asigura eficiența și optimizarea consumului de energie, vor fi instalați senzori de prezență care vor activa sau dezactiva iluminatul în funcție de necesitate. Valoarea totală a proiectului este de 26 de milioane de lei, din care 2,6 milioane, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă, reprezintă contribuția Consiliului Județean Cluj. Proiectul a fost depuse spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, în momentul de față fiind în etapa de contractare.

Clujul va avea treceri iluminate pentru pietoni pe drumurile județene

Articolul următor
Sosirea SWISS International Air Lines și intrarea Aeroportului Internațional Cluj (AIAIC) în Spațiul Schengen vor contribui la creșterea afacerilor și turismului între cele două țări, susțin oficialii prezenți la zborul inaugural.

De ce a venit SWISS la Cluj. "Acest oraș generează dezvoltarea României"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share