Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenorii clujeni, așteptați de marile corporații în Japonia

Printre companiile interesate de colaborări se numără NTT, Fujitsu, Panasonic, Sony, Canon, NEC, Hitachi, Yamaha, Pioneer, Toyota sau Yamaha, conform Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).
Evenimentul TechCo de la Cluj a trezit interesul companiilor japoneze de IT&C | Foto: Maria Forna

Giganții tehnologici japonezi vor avea întâlniri directe cu antreprenorii locali după succesul Forumului de Inovare România-Japonia (FIRJ) de la Cluj.

Printre companiile interesate se numără NTT, Fujitsu, Panasonic, Sony, Canon, Hitachi, Yamaha, Pioneer sau Toyota, conform Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). “Ediția din acest an a FIRJ, organizat de Japan External Trade Organization (JETRO Bucharest) și Ambasada României în Japonia, va avea loc la Tokyo, în perioada 26-28 iunie”, a precizat ANCOM.

Inițiativa vine după Conferința TechCo for a Digital Sunrise, organizată de ANCOM în marja FIRJ, la Cluj-Napoca, în 2023. Delegația de afaceri din România va fi prezentă la Tokyo cu ocazia COMNEXT, expoziție internațională ce reunește următoarea generație de tehnologii de comunicații.

Programul de activități va include FIRJ, în cadrul căruia firmele din România își vor putea prezenta afacerea, networking, business to business matching, vizite la COMNEXT și la marile companii de tehnologie japoneze. Evenimentul își propune să ofere companiilor din cele două țări o platformă pentru a explora potențiale sinergii de afaceri și oportunități de colaborare.

Printre promotorii delegației se numără Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei din Japonia, ANCOM, ATIC, Ambasada Japoniei în România, NTT DATA, Wise Finance Solutions (WFS). La FIRJ sunt așteptate să participe 80 de persoane, înscrierile putându-se efectua la JETRO Bucharest, până la 30 aprilie.

Programul include vizita la COMNEXT (26 iunie); turneul de studiu în domeniul IT&C la Fujitsu, Hitachi, Global Business Hub Tokyo (27 iunie); prezentarea mediului de afaceri din Japonia – JETRO, înființarea unui business în această țară, forumul pentru inovare (28 iunie).

Printre entitățile propuse pentru întâlnirea de la COMNEXT sunt NTT, KDDI, Softbank, NEC, Fujitsu, Nokia Solutions and Networks Japan, Ericsson Japan, Furukawa Electric, Tokyo University, Institutul Național de Informații și Tehnologia Comunicațiilor, Printre vorbitorii de la forum au fost invitați reprezentanți ai companiilor WFS, UiPath, NTT, Fujitsu, Yokogawa, Hitachi.

Delegații vor avea parte de o sesiune de discuții de afaceri pentru 10 minute fiecare. Dintre companiile din baza de date a JETRO se numără Softbank, Sony, Rakuten, NEC, Canon, Sharp, Daikin, Toyota, Pioneer, Panasonic, Mazda, Yamaha, Itochu, SBI Investment, Mizuho Financial Group.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Start Conferinței Tehnologia & iHealth în medicina secolului XXI

Articolul următor

Grădină botanică și lac artificial în Cartierul Nufărul din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share