Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Varianta Ocolitoare Sibiu Sud bifează etapa despăgubirilor

Varianta Ocolitoare Sibiu Sud

Varianta Ocolitoare Sibiu Sud a îndeplinit încă o etapă din foaia de parcurs. Inelul de autostradă din jurul Municipiului Sibiu este tot mai aproape de realizare prin alocarea din bugetul de stat a 46 milioane lei pentru plata despăgubirilor pe traseul viitoarei centuri.

Varianta Ocolitoare Sibiu Sud (VOSS) reprezintă un proiect important din perspectiva mobilității, realizând conexiunea într-un mod facil între localitățile pe care le traversează, respectiv Municipiul Sibiu, orașul Cisnădie și comunele Șura Mică, Cristian, Poplaca, Rășinari și Șelimbăr. Totodată, Centura Sibiu Sud va crește gradul de accesibilitate către zonele economice din vestul și sudul Municipiului Sibiu.

Un nou pas important a fost făcut de Consiliul Județean Sibiu în vederea materializării proiectului realizării VOSS. Suma de 46 de milioane de lei a fost obținută de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Ministerul Transporturilor, drept despăgubiri pentru proprietățile tranzitate de Varianta Ocolitoare Sibiu Sud.

Banii au fost alocați prin Bugetul de Stat și reprezintă încă un pas în realizarea viitoarei artere care va prelua traficul auto din zona de sud a municipiului Sibiu.

V.O. Sibiu Sud are audit de siguranță rutieră

Totodată, CNAIR a realizat un Audit de siguranță rutieră – faza Studiu de Fezabilitate, pentru întocmirea căruia a alocat suma de 65.000 lei. Prin acest document sunt stabilite măsurile de asigurare a securității circulației pe VOSS, de prevenire a pierderii de vieți si vătămare a integrității corporale a persoanelor, precum si de evitare a producerii pagubelor materiale ca urmare a accidentelor de circulație.

Documentul a fost transmis Consiliului Județean Sibiu în vederea studierii, iar o formă completată a acestuia, cu observațiile Consultantului, a fost retrimisă CNAIR.

Pentru realizarea VOSS, Consiliul Județean Sibiu a încheiat un parteneriat cu CNAIR, în momentul de față fiind realizat Studiul de Fezabilitate, care și stabilește valoarea investiției: 3,32 miliarde lei, cu TVA.

Valoarea documentațiilor tehnico-economice ale VOSS, realizate de către Consiliul Județean Sibiu, este de 4,26 milioane lei și a fost deja decontată din fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Pentru finanțarea construirii celor peste 21 de kilometri ai VOSS, urmează să fie depusă o cerere de finanțare prin Programul de Transport 2021-2027, după lansarea apelului de proiecte.

Caseta tehnică a V.O. Sibiu Sud

Lungimea totală a drumului ajunge la 21,4 km, iar lucrările mai cuprind realizarea a 5 noduri rutiere, 2 sensuri giratorii, 5 pasaje la noduri rutiere, 7 pasaje peste drumurile locale, 1 pasaj peste cale ferată, 1 pasaj peste V.O.S.S., 3 viaducte și 5 poduri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Printre clădirile reabilitate sau modernizate de UTCN se numără extensiile din Bistrița și Alba Iulia

Institutul de Cercetare în Inteligența Artificială, piatra de încercare a politehniștilor clujeni

Articolul următor

Vinuri românești de înaltă calitate la Ro Wine Cluj-Napoca 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share