Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pod pe râul Tisa spre Ucraina, în Maramureș

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, actul normativ prin care este aprobat acordul cu Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construirea podului rutier de frontieră peste râul Tisa.

Acesta este prevăzut în zona localităților Sighetu Marmației (România) – Bila Tserkva (Biserica Albă – Ucraina).

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, actul normativ prin care este aprobat acordul cu Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construirea podului rutier de frontieră peste râul Tisa.

Proiectul podului peste Tisa, în zona Teplița din Sighetu Marmației, are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului, creșterii siguranței utilizatorilor și micșorarea timpilor de parcurs.

Podul este prevăzut pentru îmbunătățirea condițiilor de siguranță a traficului rutier; creșterea gradului de accesibilitate în zona trans-frontalieră prin dezvoltarea și managementul infrastructurii de graniță din nord-vestul României (Maramureș), Nord-Estul Ungariei, Sud-Vestul Ucrainei, Sud-Estul Slovaciei; integrarea proiectului într-o viziune transfrontalieră (programul România – Ucraina – Ungaria – Slovacia).

Alte obiective sunt cooperare sectorială între regiunile de graniță implicate; coordonarea eforturilor de dezvoltare în vederea asigurării unei dezvoltări integrate la nivelul regiunii de graniță din Nord-Vestul României, Nord-Estul Ungariei, Sud-Vestul Ucrainei, Sud-Estul Slovaciei.

Guvernul României va asigura finanțarea pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construcția podului rutier de frontieră și a infrastructurii rutiere conexe de pe teritoriul țării noastre. Acordul convenit cu Ucraina a fost semnat de către cele două părți în cadrul ceremoniei de semnare care a avut loc la Kiev, în 2023.

După punerea podului în funcțiune, România va deveni proprietarul podului propriu-zis, a infrastructurii rutiere conexe de pe teritoriul său și a punctului de trecere frontieră de pe teritoriul României.

Ucraina va deveni proprietarul infrastructurii rutiere conexe și a punctului de trecere frontieră de pe teritoriul său. Prin acordul menționat instituțiile din cele două state vecine se angajează să ia măsuri de întreținere și reparare a acelei părți de infrastructură aflate în proprietatea lor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Agenția Brand Management, liderul pieței de indoor advertising din România, a lansat un indicator care urmărește evoluția traficului înregistrat în mall-urile din principalele orașe ale țării.

Brașovul, peste Cluj în topul mall-urilor din România

Articolul următor

11 oferte pentru pasajele Oneștilor din Oradea și ieșirea din Oșorhei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Magic Maker Media House (MMMH), casa de producție a grupului Untold Universe va produce în această vară o comedie originală și foarte actuală, intitulată “Mentorii”.
Citeste mai mult

Primul film produs de Untold Universe

Comedia “Mentorii” îl va avea în rolul principal pe Cătălin Bordea și va ajunge în cinematografe în prima…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share