Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ardealul se pune cu Bucureștiul în topul agențiilor imobiliare

Agenții imobiliare din Transilvania prezente în acest top sunt Blitz (Cluj), Eles (Bihor), Casta (Mureș) și Duvenbeck (Brașov),
Agențiile de profil din România preferă colaboratorii în locul angajaților | Foto: Imobiliare.ro

Clasamentul național al afacerilor derulate de intermediarii de specialitate relevă intrarea între primele zece a unor companii din Cluj, Bihor, Mureș și Brașov.

Prezente în acest top sunt, din Transilvania, agenții precum Blitz (Cluj), Eles (Bihor), Casta (Mureș) și Duvenbeck (Brașov), conform Adevărul. Numărul de agenţii a crescut cu 20% în România, ajungând la 18.653 de companii, conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Primele 75 de agenții cu activitate imobiliară din România au înregistrat, în 2021, afaceri de 518 milioane de lei, iar profiturile realizate de acestea au fost de 134.370.707 lei, potrivit bilanţurilor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

Top agenții imobiliare România
(afaceri anuale, salariați)

  1. CBRE (Bucureşti) – 58 mil. lei, 151 angajaţi
  2. SUD REZIDENTIAL (Ilfov) – 32 mil. lei, 27 angajaţi
  3. ECHINOX (Bucureşti) – 31 mil. lei, 47 angajaţi
  4. BLITZ (Cluj) – 22 mil. lei, 1 angajat
  5. SI.MO. IMOBILIARE (Bucureşti) – 21 mil. lei, 1 angajat
  6. SVN (București) – 16 mil. lei, 4 angajaţi
  7. ELES (Bihor) – 14 mil. lei, 2 angajaţi
  8. CASTA (Mureş) – 13 mil. lei, 5 angajaţi
  9. COMMERCIAL PROPERTY (Bucureşti), 11 mil. lei, 3 angajaţi
  10. DUVENBECK (Braşov) – 11 mil. lei, 2 angajaţi

Sursa: MFP

Puțini angajați înregistrați

Majoritatea companiilor din top 10 au reuşit cel puţin să-şi dubleze afacerile. Deşi a fost încă pandemie, imobiliarele au rămas atractive, iar agențiile cu vechime pe piaţă au reuşit să atragă categorii noi de clienţi şi să-şi crească afacerile. O singură companie are 100 de angajaţi, cele mai multe fiind cu sub 10 angajaţi.

”Majoritatea companiilor imobiliare preferă relaţiile de colaborare cu agenţii lor. Numărul angajaţilor arată, de fapt, cât personal de sprijin au aceste companii şi cât de dezvoltate sunt sistemele şi procedurile lor interne”, spune Cătălin Priscorniţă, fondator al Blitz.

Cele mai multe agenţii din top sunt concentrate în Bucureşti. Din cele 75 de agenții analizate, 37 şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, 11 în Ilfov, 5 în Cluj, 5 în Timiş, 3 în Braşov, 2 în Arad, 2 în Bihor, 2 în Iaşi.

Capitala rămâne polul activităţii imobiliare, aceasta fiind şi cea mai mare piaţă imobiliară cu cele mai multe tranzacţii. Judeţele dezvoltate se înregistrează o activitate imobiliară importantă şi o prezenţă a agenţiilor imobiliare mai ridicată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Evenimentul UP Business Networking, organizat de Maramureș Business Club (MBC) a avut loc într-un cadru relaxat, de vară, la Clubul Nautic Simared

Antreprenorii maramureșeni s-au întâlnit la Simared

Articolul următor
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) organizează examenele de atestare tehnico-profesională pentru verificator de proiecte și expert tehnic.

Interes în scădere pentru postul de verificator de proiecte

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share