Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marile festivaluri ale Transilvaniei, “back in business”

Untold și Electric Castle vor fi reluate anul viitor, după pauza de pandemie din vară, au anunțat organizatorii acestora. Marile festivaluri muzicale din țară au produs la ultima lor ediție venituri estimate la 150 de milioane de euro.    

Electric Castle va avea loc în perioada 14-18 iulie, la Castelul Banffy din Bonţida, iar toate biletele achiziționate în acest an vor fi valabile pentru ediția din 2021. Printre capetele de afiș se vor număra Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones.

Abonamentele costă 599 de lei, din care se achită un avans de 100 lei în acest an. La ediția precedentă au fost consemnați 231.000 de participanți în cele cinci zile, iar pe scene au urcat 250 de artiști.

“Acolo unde e dorință și pasiune, există speranță. Iar speranța echipei Electric Castle stă într-un 2021 ce va permite revenirea pe domeniul Banffy din Bonțida, la o nouă ediție de festival. Toată activitatea din ultimele luni a însemnat reluarea, de la zero, a pregătirilor pentru ediția a opta, au relatat reprezentanții Electric Castle.

Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, este confirmat la Cluj-Napoca pentru perioada 5-8 august 2021, în zona Parcul Central – Cluj Arena – Sala Polivalentă. La precedenta ediție au fost înregistrați 372.000 de participanți.

Reprezentanții Untold, alături de alți organizatori de evenimente din România, s-au reunit în septembrie cu reprezentanții guvernului într-un grup de lucru menit să identifice toate măsurile ce trebuie pregătite, astfel încât evenimentele să poată fi reluate în 2021 în cele mai sigure condiții.

„Încrederea noastră că ne vom revedea în vara anului viitor vine și ca urmare a veștilor extraordinare privind disponibilitatea unui vaccin la scară mondială, dezvoltarea tot mai mare a testelor rapide care vor permite testarea în masă. 

Prin comparație cu vara acestui an, vara anului 2021 ne va găsi într-o cu totul altă etapă, mult mai apropiată de normalitatea pe care o așteptăm cu toții”, consideră Eduard Chereji, director de comunicare al Untold.

95% dintre posesorii de abonamente și bilete pentru ediția din 2020 și-au transformat biletele și abonamentele în varianta Anytime Pass, care le asigură accesul, la alegere, la una dintre următoarele trei ediții.

Asociația Română a Organizatorilor de Concerte a început pregătirea planului de măsuri ce vor trebui luate în vederea reluării evenimentelor, în condiții de maximă siguranță, în 2021.

Untold și Neversea au generat, în Cluj-Napoca și Constanța, o infuzie de capital de 90 milioane de euro, la care se adaugă furnizorii și colaboratorii locali, care au încasat 25 de milioane de euro. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tentativă de fraudă electronică la Endava. Cum acționează hackerii

Articolul următor

Producătorul Solaris a livrat 37 de vehicule pe piața locală în 2020, la Brașov și Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share