Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investițiile în infrastructura publică a județului, prezentate patronilor din Sălaj

Șeful județului a luat, la început de an, pulsul mediului de afaceri sălăjean

Trei organizații patronale din județul Sălaj au fost convocate pentru a fi puse la punct cu investițiile publice preconizate la nivel județean.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat, alături de reprezentanți ai mediului de afaceri, la prima întâlnire de lucru din 2022 a Comisiei Economice Consultative. A fost prezentat stadiul principalelor investiții derulate la nivelul județului: în infrastructura rutieră, sănătate, crearea parcului industrial, construirea unui centru oncologic, amenajarea heliportului pentru elicopterul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Discuțiile au vizat și strategia integrată de dezvoltare durabilă a Sălajului pentru perioada 2021-2027, document-cheie ce trasează direcții prioritare de dezvoltare, precum și proiectele care vor genera creștere economică, vor spori atractivitatea județului și vor îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor. A fost evidențiată execuția bugetară pe 2021, an în care valoarea investițiilor realizate de administrația județeană a atins un nivel record, de 130 de milioane de lei.

Președintele CJ Sălaj a subliniat că obiectivul pentru 2022 îl reprezintă depășirea acestei valori și o execuție bugetară foarte bună. Comisia a fost constituită la inițiativa CJ Sălaj și reunește asociațiile reprezentative ale mediului de afaceri județean: Clubul Oamenilor de Afaceri Silvania, Camera de Comerț și Industrie Sălaj, Organizația Patronilor Sălaj.

Inițiativa are ca scop formarea unor opinii, fundamentarea și elaborarea unor strategii coordonate pentru o dezvoltare economică inteligentă și sustenabilă a Sălajului, atragerea de noi investitori, dezvoltarea antreprenoriatului, susținerea acțiunilor de interes comun cu impact pozitiv asupra locuitorilor județului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Air Connect va avea chartere spre stațiunile din Balcani

Articolul următor

Clusterul IT Cluj își întinde tentaculele în Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share