Eveniment Sibiu

SB | Sibiul, o uriasa pasarela de moda

Pe pasarela suspendată din Piața Mică vor defila colecții semnate de șapte designeri

 

Pentru o săptămână, numele orașului Sibiu va fi sinonim cu moda.În fiecare zi de festival sunt programate trei prezentări individuale, petreceri și o impresionantă Gală, în 23 iulie, în Piața Mică.

După două zile în cetatea Alba Carolina, Feeric Fashion Week se mută la Sibiu pentru șase zile pline de fast și spectacole impresionante. Cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est programează peste 50 de evenimente, prezentări de modă, degustări de vin sau petreceri cu tematici diverse.

Primul eveniment al săptămânii are loc luni, la Castelul Jidvei, unde Diana Pavelescu va susține o amplă prezentare, numită The Heritage, despre cele mai vechi soiuri de vin produse în România, despre podgoriile din Podișul Transilvaniei și despre cum se dezvoltă și tehnologizează aceste podgorii.

Marți, șirul show-urilor individuale începe cu o prezentare susținută de designerul Mihaela Cîrlugea, în prima curte interioară a Palatului Brukenthal din Piața Mare. La ora 14, Bianca Popp, unul dintre designerii prezenți an de an la săptămâna modei de la Sibiu, revine cu o nouă prezentare complet ieșită din tipare. Noua colecție a designerului mutat la Paris va fi prezentată în cușca leilor din Grădina Zoologică. Iar animalele vor avea rolul lor în prezentare.

Prima seară de festival se încheie cu o prezentare de costume de baie a brandului parizian Lise Charmel, prezentare ce va avea loc la Versailles by Buonavista, unde va avea loc și prima petrecere din festival, o petrecere pe marginea piscinei.

Miercuri, străduțele cochete ale Sibiului revin în prim planul modei internaționale. Brandul Ruma Zapatos, prezent pentru 10 ani consecutiv la Argentina Fashion Week, cu prezențe constante la evenimente de modă din Paris, Milano sau Dubai, aduce la Sibiu o nouă colecție de pantofi și poșete, ce vor fi prezentate publicului de la ora 13, în tunelul ce leagă strada Mitropoliei de strada Xenopol.

La ora 14, Gina Cas prezintă colecția Ludic pe linia de producție paste făinoase a companiei Boromir. Colecția este creată în totalitate din neopren, cu o cromatică îndrăzneață și o abordare futuristă a compoziției de linii și forme.

Ultima prezentare individuală a zilei de miercuri va aduce invitații festivalului la Palatul Brukenthal din Avrig unde pe lângă prezentarea Laviniei Ilieș, ce va avea loc la ora 19, vor participa și la un nou eveniment marca Jidvei, „Tehnica degustării vinurilor”. Seara se încheie în Feeric Venue, la Redal Expo, unde de la ora 22 vor defila colecții semnate Vasilije Kovacek, Bianca Popp, Pimpi Smith și Agatha Ruiz de la Prada. La finalul prezentărilor de modă, cei șapte ambasadori Feeric de anul acesta își vor primi distincțiile după care va avea loc și prima petrecere realizată în colaborare cu Jidvei, „Mysterium after-party”.

A treia zi de festival la Sibiu debutează de la ora 13 cu prezentarea Alinei Moza, pe aleea ce leagă strada Xenopol de bulevardul Nicolae Bălcescu. Creațiile designerului sunt o fuziune curajoasă între poveste și ingeniozitate și au menirea de a îmbrăca personalități cu o filosofie de viață puternică. Trei ore mai târziu, în Biserica Evanghelică din Cristian va avea loc prezentarea brandului Sarah Jessy Jones. Cei doi designeri argentinieni Diego de Biase și Eduardo Perez vin pentru a doua oară la Feeric Fashion Week, cu o colecție la fel de impresionantă ca și cea de anul trecut. De la Cristian, prezentările de modă se mută din nou în Fabrica Boromir, într-o prezentare plină de geometrie realizată de designerul spaniol Albec Bunsen, în moara Cibin a companiei. Yvan Andreu, Petra Orha, Spoff și designerul grec Mario Karavasilis vor închide seria prezentărilor de joi, în Feeric Venue, unde seara se va încheia cu o nouă petrecere tematică marca Feeric Fashion Week.

Penultima zi de festival debutează într-un loc magic, fără nicio exagerare. Una din principalele atracții ale județului Sibiu, Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus va fi transformat într-o pasarelă de poveste pentru noua colecție a designerilor maltezi Charles & Ron. Ana Maria Galan, primul designer străin care a prezentat în cadrul festivalului de la Sibiu, revine cu o nouă colecție la Palatul Brukenthal din Avrig, de la ora 16, iar de la ora 19, Natalia Vasiliev prezintă colecția „În căutarea lui Gaudi”, în superba sală festivă a Bibliotecii Astra. În ultima seară de prezentări în Feeric Venue vom putea admira creațiile realizate de Dicky Ishak, Ștefania Borodi, Tenue de Saf și Donka Stakovski.

Sâmbătă e ziua de gală la Feeric Fashion Week. Două prezentări individuale absolut impresionante vor încânta publicul, de la ora 13 prezentarea Cyliei Dora, pe strada Manejului, iar de la ora 16, prezentarea Emmei Viedma, pe placa turnantă din depoul CFR.

Tot sâmbătă, la ora 18, Palatul Brukenthal din Avrig va fi gazdă unui nou eveniment special, o prezentare de vinuri Jidvei sub genericul „Femeia și vinul”, susținută de Diana Pavelescu.

Seara, pe pasarela suspendată din Piața Mică vor defila modele ce vor prezenta colecții semnate de șapte designeri, Vali Ciobanu, Mona Predescu, Catch Michelle, Roxana Pârvu, Serrousi și Gloria Dimitrova. Gala Feeric începe la ora 21 și se va încheia în jur de ora 23, când va începe ultima petrecere a acestei ediții Feeric Fashion Week, Jidvei after-party la Redal Expo.

Related posts

Automotive Logistics Summit

Transilvania Business

Lancetti, centru logistic de 4,5 milioane de euro la Oradea

Stefana Muresan

TEDxBaiaMare revine în noiembrie cu o nouă ediție – „Building Bridges”

A. I.

Recrutarea, retenția și dezvoltarea profesională a angajaților într-o perioadă de schimbări majore în industria de Outsourcing

Stefana Muresan

SESIUNE ATESTARE NAȚIONALĂ FIRME ȘI PFA DE CONSULTANȚĂ ÎN MANAGEMENT

redactia

Reabilitarea drumului care leagă Sibiul de Transalpina: primii pași

Papuc Irina

Primăria Sibiului propune ca aproape jumătate din bugetul pentru 2021 să fie alocat transportului și mobilității

Ion Surdu

Bursa de Plastic a strâns 745 kg de deșeuri de plastic

Ligia Voro

The 2018 Monaco Yacht Summit: Introducing new clientele to the superyacht world

redactia

Antreprenorii din Moldova au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de salariați față de anul precedent din Romania

redactia

Speakerii L.I.F.T. 2019: Paula Rusu, expert în comunicare și relații publice

Ligia Voro

513 produse agricole tradiționale atestate oficial

Transilvania Business

GPeC SUMMIT își anunță startul

Ligia Voro

Sibiu Quality Days, de Centenar: Cum asiguri calitatea când provocarea cere dezvoltare

redactia

Sibiu: Cea mai mare întâlnire a sașilor din istorie

Stefana Muresan

95 de călăreți din 15 țări participă la Transylvania Horse Show 2017!

Raluca Ursu

„Samfest Jazz 2020”

Gruita Ienasoiu

Strabag va lărgi drumul de ieșire din Sibiu către Cisnădie: investiție de 15 milioane de lei din fonduri județe

Papuc Irina

ADR Vest, seminar online pentru microîntreprinderi. Aflați despre finanțări

Ligia Voro

BUSINESS CHALLENGE – FOR ENTREPRENEURS ONLY?

redactia

Operational HR 2016

Transilvania Business

Legendarul TIESTO, primul headliner UNTOLD 2016

Transilvania Business

Meciul dintre John Higgins și Ken Doherty de la Cluj prezentat de Marius Ancuța

Transilvania Business

Top Ansambluri Rezidențiale, la Vivo Mall Cluj Napoca

Nicolae Pop

Leave a Comment