Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Speedwell a început procesul de vânzare a Record Park Offices din Cluj Napoca

Speedwell a mandatat Knight Frank să vândă clădirile de birouri și centrul sportiv, parte din proiectul imobiliar mixt, Record Park, din centrul orașului Cluj Napoca (lângă proiectul The Office, al celor de la Dedeman). Mandatul de vânzare include trei clădiri separate: două clădiri de birouri (o clădire nouă de birouri de clasa A, alături de o clădire istorică renovată) și o sală de sport cu piscină, dar exclude partea rezidențială.

Suprafața totală închiriabilă va atinge 14.263 de metri pătrați, 207 locuri de parcare subterane și 291 de metri pătrați de spații depozitare subterane.

“Durata medie până la expirarea contractelor de închiriere este mai mare de 5 ani (fără opțiuni de încetare înainte de expirare) în timp ce venitul net estimat pentru întreaga proprietate închiriată este mai mare de EUR 2,7 milioane pe an. Tranzacția va presupune vânzarea acțiunilor deținute de dezvoltator (și nu vânzarea individuală a activelor), toate cele 3 clădiri fiind deținute de aceeași companie”, ne-a spus Valentin Lupu, Associate Director Capital Markets, Knight Frank România.

În afară de centrul sportiv, care este deja finalizat și funcțional din iunie 2019, celelalte două clădiri sunt preconizate să fie livrate în a două jumătatea a anului 2020. Unitățile rezidențiale se vor livra simultan cu mai sus menționatele clădiri de birouri, dar nu fac obiectul acestui mandat de vânzare.

“Record Park este modelul pentru toate proiectele actuale și viitoare ale Speedwell, cu accent pe locații din interiorul orașelor, reunind funcțiile de birou, rezidențial și facilități de retail, la distanțe de mers pe jos față de zonele centrale și față de principalele mijloace de transport.

Acest mixt a fost creat atât în beneficiul chiriașilor, pentru a-i ajuta în atragerea forței de muncă, cât și în beneficiul angajaților, care pot trăi foarte aproape de locul de muncă și de spațiile de petrecere a timpului liber, păstrând o demarcare foarte clară a funcțiilor din punctul de vedere al investitorului. Aceasta se dovedește a fi o formulă de succes care asigură cumpărătorului o garanție în ceea ce privește gradul de ocupare pe termen lung”, a adăugat Didier Balcaen, CEO Speedwell.

În timp ce proprietatea este deja preînchiriată în proporție de 84%, spațiul de birouri rămas, de aproximativ 2.500 mp, se va închiria până la livrare. Mai exact, centrul sportiv este închiriat de World Class (2.090 mp), clădirea istorică renovată este închiriată de către operatorul de restaurante, Stradale, și de către operatorul de spații de co-working, Stables, iar clădirea nouă de birouri are doi chiriași ancoră:
MHP Consulting (5.349 mp) și Yardi (3.450 mp).

“România este unul dintre liderii creșterii economice din Europa. După nouă ani succesivi de creștere a PIB-ului, România va deveni un magnet pentru investitorii străini și autohtoni, în active imobiliare, datorită, printre altele, celor mai mari randamente din Europa Centrală și de Est. Cluj Napoca îi calcă rapid pe urmele Bucureștiului, birourile fiind vedeta pieței de investiții imobiliare de aici, cu tranzacții care au depășit 200 milioane de euro” a completat Roxana Bencze, COO Knight Frank Romania și Ungaria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rezultatele Antibiotice SA în 2019: venituri mai mari cu 7% și creștere cu peste 65% a vânzărilor de produse finite

Articolul următor

Gebrüder Weiss Romania continuă parteneriatul pe termen lung cu P3 Logistic Parks

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share