Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Expoziție aniversară la 140 de ani de BNR

Banca Națională a României organizează în perioada 15 septembrie – 14 octombrie 2020 expoziția în aer liber dedicată aniversării a 140 de ani de la înființarea instituției, a șaisprezecea bancă centrală din lume din perspectivă cronologică. Expoziția este amplasată în strada Lipscani nr. 25, în fața Palatului Vechi al BNR, accesul fiind liber.

Vizitatorii pot afla informații despre istoria băncii centrale, personalitatea fondatorului instituției, Eugeniu Carada, originea monedei naționale, dar și detalii despre principalele atribuții și obiectivul fundamental al BNR – asigurarea și menținerea stabilității prețurilor. O secțiune aparte este dedicată sediului central, care funcționează în două clădiri monumentale -Palatul Vechi și Palatul Nou – amplasate în Centrul Vechi al Bucureștiului, precum și dezvoltării rețelei teritoriale a BNR, compusă în prezent din 6 sucursale regionale și 13 agenții, care funcționează în clădiri de patrimoniu, restaurate în ultimii ani. Biblioteca și Muzeul BNR, dar și rolul instituției în context european, ca parte a Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC), sunt, de asemenea, ilustrate în cadrul expoziției.

Expoziția itinerantă va călători în țară, în orașele care găzduiesc sucursale și agenții BNR, după un program ce va fi anunțat ulterior.

Acest proiect susține demersurile BNR de informare a publicului larg cu privire la rolul și funcțiile băncii centrale.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Construirea accesului la parcul Tetarom 5, scoasă la licitație

Articolul următor

Târg gastronomic și de vinuri - „Vinul și pâinea”, la Oradea, 19-20 septembrie 2020

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share