Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Divizia comercială a Băncii Mondiale va face studiul de prefezabilitate pentru un nou spital municipal la Timișoara

O delegație a International Finance Corporation (IFC) – divizia de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale s-au aflat la Timișoara, unde au vizitat, alături de primarul Dominic Fritz o locație din zona aeroportului utilitar al orașului, unde ar urma să fie amplasat noul spital municipal al orașului. Ulterior, aceștia vor realiza un studiu de prefezabilitate care va putea spune cum se va putea finanța investiția, un studiu care va costa 200.000 de euro, din care jumătate va pune IFC, jumătate municipalitatea timișoreană.

Acest spital este extrem de important pentru oraș, spune primarul, iar optimismul său este la un nivel ridicat, că se va realiza acest proiect extrem de important pentru oraș

”Astăzi este în Timișoara o delegate de nouă persoane din partea Băncii Mondiale sau mai precis a IFC – International Finance Corporation, divizia comercială a băncii sunt aici pentru că începem o colaborare pentru noul spital municipal la Timișoara. Împreună cu aceștia am vizitat o locație în zona de nord a orașului, lângă aeroportul Cioca, unde noi vom face toate eforturile în următorii ani, ca să putem construi acolo un campus medical pentru spitalul municipal. Este important să pornim spre construcția unui nou spital la Timișoara. IFC ne vor face un fel de studiu de prefezabilitate, pe care îl vor finanța cu o sută de mii de euro. Noi, din partea municipiului o să punem și noi o sută de mii de euro. Acest studiu ne va spune cum putem finanța un astfel de proiect. Mă bucur extrem de mult, din vara anului trecut suntem în discuții cu IFC. Și primele discuții pe care le-am avut cu ei, și cele de astăzi sunt foarte optimiste și cred cu tărie că un astfel proiect major pentru Timișoara este realist”, a declarat primarul Timișoarei.

Ar fi cel mai important proiect al orașului din ultimii 30 de ani, mai spune acesta.

„Acum, Spitalul Municipal are sediul principal într-o clădire veche, din centrul orașului și secții răspândite în toate zonele din Timișoara. Timișorenii nu pot avea astfel acces ușor la servicii medicale de calitate. Intenția noastră este să ridicăm de la zero un nou campus medical, primul din ultimii 50 de ani, în zona de nord a orașului, lângă Aerodromul Utilitar. Investiția va fi, însă, una imensă, probabil cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani, și de aceea suntem onorați să avem alături de noi în acest proiect vital pentru Timișoara o instituție prestigioasă, cum este IFC”, conform lui Dominic Fritz.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drumul Expres Bistrița – Dej, parafat de Compania de Autostrăzi

Articolul următor

Capitala Banatului va avea un buget de două miliarde de lei, din care jumătate vor fi cheltuieli în sectorul investițiilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share