Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii de la OVES au ieșit la cumpărături. Plan de achiziții pe doi ani: cinci companii

Compania de dezvoltare de software OVES Enterprise Cluj (OEC) și-a bugetat, pentru anul în curs, investiții de 1,5 milioane de euro pentru achiziții de companii, parteneriate strategice și dezvoltarea de produse.

Strategia este de a susține dezvoltarea pe piețele internaționale și dublarea cifrei de afaceri în 2022, la 30 de milioane de lei. OEC a făcut un prim pas, la începutul anului, intrând în parteneriat cu compania OutThink (Anglia), dezvoltatorul primei platforme din lume de management al riscului uman în domeniul securității cibernetice.

Clujenii vor dezvolta mai multe module integrate ale soluției OutThink, contribuind la crearea și completarea segmentelor de învățare automată (ML) și inteligență artificială (AI) ce ajută la stabilirea profilurilor angajaților. OutThink a pus bazele unei noi categorii de management al riscului uman în domeniul securității cibernetice, adoptând o abordare ce folosește ML, procesarea limbajului natural, psihologie aplicată, telemetrie software și integrarea sistemelor de securitate.

Scopul este de a identifica atitudinile și comportamentele indivizilor pentru a înțelege, măsura și gestiona riscul uman individual în interiorul companiilor. Noul parteneriat face parte din strategia OEC de a-și diversifica portofoliul de soluții și competențe, în direcția accesării de proiecte mai sofisticate, ce vizează integrarea de tehnologii noi, din sfera inteligenței artificiale și Big Data.

O altă direcție avută în vedere este achiziția de companii mai mici, dar cu know-how și expertiză în soluții complementare celor deja dezvoltate de ei și în utilizarea de noi tehnologii care permit livrarea de produse tot mai bune și mai avansate tehnologic.

„Am achiziționat, anul trecut, două firme mai mici, principalul obiectiv fiind accesul la resursele de  care acestea beneficiau. Pentru anul în curs, obiectivul nostru este achiziția a încă 2-3 companii cu sfere de competențe în zonele de securitate cibernetică, ML și AI”, spune Mihai Filip, directorul executiv al OEC.

Planul investițional din acest an se înscrie în extinderea prezenței la nivel internațional și accesarea de proiecte mai complexe la companii mari. OEC a deschis, recent, la Munchen, Germania, primul său birou în afara țării, ca parte a strategiei de extindere la nivel internațional ce vizează prezența în cinci țări în acest an: Germania, SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Spania.

OVES se axează pe servicii complexe de software development pentru domeniile automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale și dispune de 71 de angajați în birourile sale din România și Germania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

17 noi stații de încărcare de vehicule electrice pe drumurile județene ale Maramureșului

Articolul următor

Commercial properties to be the strength of Echo Investment's destinations - overview of 2021 and plans for 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Lacul Ursu – comoara județului Mureș

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat recent finanțarea unui proiect denumit Lacul Ursu – comoara județului Mureș. Evenimentul va…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share