Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” deschide FITS 2024

Gala de deschidere a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), ediția 2024, din 21 iunie, va beneficia de prezența Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cu un spectacol în regia lui Emil Pantelimon. Același cor emblematic pentru muzica corală românească va fi prezent și la închiderea festivalului.
După bunul obicei al FITS, cele mai reprezentative manifestări culturale ale României urcă pe scenele festivalului. Anul acesta, organizatorii de la Sibiu au dorit să înscrie festivalul în cadrul manifestărilor dedicate celor 60  de ani ai corului, invitându-i atât în descchidere, câș și la închiderea celei mai așteptate gale ale teatrului și artelor spectacolului din țara noastră.
„Anul acesta ne vom bucura de prezența acestor artiști remarcabili la FITS, atât pentru deschidere, cât și pentru închiderea Festivalului. Pe 21 iunie, de la ora 19:00, este programat un concert în Curtea Muzeului de Istorie (Casa Altemberger). Concertul care închide această ediție a FITS este programat pe lacul Muzeului Astra, într-o atmosferă cu totul specială, de la ora 21:00” își îndeamnă reprezentanții festivalului spectatorii să participe la cele două momente din festival.

„Madrigal – Marin Constantin” – 60

Cei 60 de ani ai corului „Madrigal – Marin Constantin” sunt marcați în 2024 de o serie de evenimente. Primul său turneu în America de Sud a fost realizat cu sprijinul Ambasadei României în Republica Perú, al Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român. Cu acest prilej,  Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu și Cezar Verlan, a susținut între 10 și 20 martie un turneu care a cuprins 7 evenimente distincte, în Republica Perú.
„Un reper al vieții muzicale și diplomației culturale, Corul Madrigal este definit prin sonoritatea sa specifică și un repertoriul vast, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic în scenă și costumele impunătoare. Distins cu numeroase premii internaționale, Corul Madrigal a fost prezent pe cele mai importante scene ale lumii, cu mii de concerte și spectacole” se spune în comunicatul FITS 2024.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cele mai mari bănci din România și-au consolidat profiturile în 2023

Articolul următor

Proiecte de peste 65 milioane de euro derulate de Compania Aquaserv

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share