Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Provocari juridice & tendinte in RE, perspective Sirbu & Vornicu Law Office

Belgian Luxembourg Romanian Moldovan Chamber of Commerce si Sirbu & Vornicu Law Office au redeschis astazi seria evenimentelor PowerLunch, pentru networking si infromatii specializate, dedicate companiilor.

Cateva tendinte ale pietei de real estate ne-au fost explicate de catre Georgiana SÎRBU, Co-Managing Partner, Sirbu & Vornicu Law Office

Ce provocari suplimentare exista pentru jucatorii din real estate anul acesta?

Provocarile principale ale jucatorilor din piata de real estate in acest an includ: birocratizarea excesiva la nivelul administratiei publice, incertitudinea la nivel de urbanism si blocarea efectiva a unui numar semnificativ de proiecte, pe langa cresterile semnificative ale costurilor materialelor de constructii si deficitul fortei de munca. Am indrazi sa spunem ca, la nivel de Bucuresti, situatia este foarte ingrijoratoare si nu am sesizat imbunatatiri in ultimele luni.

Cu toate acestea, am identificat si identificam in continuare alaturi de clientii nostri solutii legale pentru deblocarea cat mai rapida a proiectelor derulate de catre acestia, inclusiv prin demersuri litigioase inovative.

Care au fost principalele tipologii de proiecte derulate in 2021 si nevoile clientilor? Ce poate fi optimizat ca proiectele lor sa decurga mai usor?

Anul 2021 a fost un an efervescent pe piata de real estate si acest aspect a fost vizibil intr-o cresterea semnificativa a numarului de tranzactii in care departamentul nostru de real estate a fost implicat. Am asistat alaturi de echipa mea clienti straini si romani in proiecte importante privind achizitia de terenuri si constructii in Bucuresti si nu numai, precum si in litigii administrative cu un ridicat grad de specializare. Diferenta principala pe care am sesizat-o fata de anii trecuti a fost, in principal, in suprafetele tranzactionate. Nevoile clientilor s-au axat pe analize amanuntite ale tuturor aspectelor de natura legala in etapa de due diligence, pe identificarea unor solutii inovative in litigii complexe, precum si pe o asistenta legala apropiata si practica .

Cum vedeti evolutia pietei si tendinte in proiecte pentru 2022?

Din perspectiva mea, evolutia pietei de real estate pentru anul 2022 va fi favorabila, cu cresteri semnificative pe anumite segmente precum cel rezidential si logistic. De asemenea, asteptam ca anul 2022 sa aduca pe piata din ce in ce mai multe proiecte in care tehnologia BIM sa fie implementata. Alaturi de clientii nostri pe care ii asistam in aspectele legale privind BIM in care suntem specializati la nivel international, constatam ca exista, inclusiv in Romania, un avans important in acest sens.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Top 5 motive pentru care companiile ar trebui sa înceapă acum procesul de analiză daca au în plan relocarea sau obținerea unor condiții mai bune pentru birourile existente

Articolul următor

Spitalul regional de la Cluj va avea pasaj rutier, terase înierbate și energie solară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share