Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PAB România a început lucrările la podul Andrei Şaguna peste Mureș

Luni, 21 martie 2022, s-a dat startul construcției podului peste Mureş de pe strada Andrei Şaguna. Este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din Arad. Investiția va contribui la reducerea traficului pe Podul Traian, prin realizarea unei legături directe între zona Vlaicu şi Aradul Nou.

De astăzi începem lucrările la podul peste Mureş, o lucrare pe care o aşteptăm de mult. Sunt utilajele aici, îşi pregătesc terenul. Să fie într-un ceas bun. Să sperăm că reuşim să-l terminăm la timp, mai ales că de la o zi la alta materialele se scumpesc tot mai mult”, a scris pe Facebook, primarul Aradului, Călin Bibarţ.

Proiectul podului peste Mures

Proiectul a fost iniţiat în 2018, pe vremea Administraţiei Falcă. Construirea noului pod, în lungime de 295 m și o lățime de 23,5 m, este parte a unui proiect mai amplu, în valoare de 165.734.324,98 lei care constă în amenajarea unui traseu de transport public de călători care să asigure legătura între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare.

Proiectul presupune de asemenea construirea și modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km, construirea unui pod peste râul Mureș, amenajarea a două stații de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 stații de transport public și construirea a altor şase stații noi, crearea, modernizarea sau după caz extinderea unui număr de 20 de intersecții semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori și arbuști de-a lungul aliniamentelor stradale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Grupul clujean de brokeraj a înregistrat compania BRK Power Energy (BRKEE), având ca obiect principal de activitate producția de energie electrică.

BRK Financial intră pe piața energiei

Articolul următor

În luna aprilie demarează lucrările la terminalul cargo de la Aeroportul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share