Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO: UPL investește în biosoluții

Compania UPL este, la ora actuală, numărul 5 în lume în ranking-ul companiilor de produse de protecția plantelor. Compania furnizează și biosoluții, biopesticide și biostimulatori, produse care vor deveni în viitor predominante în portofoliul său de produse. Cum s-a prezentat UPL la Ziua Grâului de la Seuca, aflați mai jos.

UPL are o tehnologie completă în ceea ce privește cultura de cereale păioase, acoperind toate verigile tehnologice de protecție a acestei culturi.

„Începem cu partea de tratament sămânță, această verigă fiind una dintre cele mai importante. Oferim fermierilor două produse Rancona 15 ME, pe bază de ipconazol, și Rancona i-MIX, pe bază de Ipconazol și Imazalil, pentru protecția semințelor împotriva bolilor transmisibile prin sămânță, prin sol și sămânță și sol. De asemenea, pentru combaterea și protecția semințelor și a tinerelor plante împotriva viermilor sârmă, un dăunător care pune din ce în ce mai mari probleme în țara noastră, atât pentru culturile de toamnă, cât și pentru culturile de primăvară este produsul Signal pe bază de Cipermetrin”, a explicat Remus Ciurdărescu, directorul de marketing și dezvoltare al companiei UPL România.

După răsărirea culturii este importantă combaterea buruienilor, atât dicotiledonate, cât și monocotiledonate din culturile de cerealele păioase.

„Compania noastră vine aici cu produsul Reliance. Este un produs pe bază de Flufenacet și Diflufenican destinat combaterii atât buruienilor monocotiledonate, cât și buruienilor dicotiledonate în perioada cu aplicare în toamnă. De asemenea, tot în perioada de toamnă noi mai oferim și o soluție tehnologică, pachetul Finy plus Kinara. Sunt două erbicide pentru combaterea buruienilor dicotiledonate, pe bază de Metsulfuron, respectiv Diflufenican, care vin să întregească activitatea produsului Reliance, produse care pot fi, de asemenea, aplicate cu succes de către fermieri. Mergând mai departe și reluând vegetația în primăvară, dacă nu am realizat aceste tratamente în perioada de toamnă avem și soluția erbicidului Xanadu. Este un erbicid pe bază de Bensulfuron și Metsulfuron, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate așa cum vă spuneam, în primăvară. Este un produs foarte bun pe care îl recomandăm cu căldură fermierilor și care asigură un control deosebit asupra Turiței, o buruiană problemă cu care se confruntă foarte mulți fermieri din România. În completarea produsului Xanadu, un excelent partener de amestec este produsul Minstrel pe bază de Fluroxipir, un produs care, de asemenea, întregește cu succes paleta noastră de erbicide destinate culturii grâului”, a adăugat Remus Ciurdărescu.

Pentru combaterea bolilor foliare care pot afecta culturile de cereale păioase, reprezentantul UPL recomandă fermierilor Microthiol, un produs pe bază de sulf, care trebuie aplicat în T zero pentru a preveni făinarea și alte boli. În același scop, portofoliul UPL mai cuprinde produsele Eminent, pe bază de Tetraconazol, și Chamane, pe bază de Azoxistrobin.

Cerealele păioase sunt supuse atacului unor dăunători foarte importanți, cum sunt ploșnița cerealelor, afidele spicului etc. Pentru combaterea acestor dăunători, UPL recomandă insecticide precum: Cyperguard, pe bază de Cipermetrin, Deltagri – pe bază de Deltametrin, și Gazelle, pe bază de Acetamiprid.

„Primele două sunt două insecticide cu acțiune de contact și ingestie, cel de-al treilea este un insecticid cu acțiune sistemică destinat controlului acestor dăunători”, a arătat directorul de marketing și dezvoltare al companiei UPL România.

UPL, așa cum aminteam deja, este o companie furnizoare de biosoluții, acordând o atenție deosebită produselor bio care încet-încet își fac locul în tehnologia culturii de grâu.

 

 

„Recomandăm produsul Polyversum, un bio fungicid pe bază de Pythium Oligandrum, un produs care se adresează atât cultivatorilor în agricultura convențională, cât și în agricultura organică și care se bazează ca efect pe acțiunea antagonică dintre ciuperca Pythium Oligandrum și ciupercile parazitare din cultura de cereale păioase. La toate aceste tratamente pe care le-am enumerat noi recomandăm și adjuvantul Silwet, care oferă o serie de beneficii: reduce tensiunea superficială a apei și favorizează o calitate a tratamentului mult mai bună pentru acoperirea uniformă a suprafețelor foliare. De asemenea, prin aplicarea lui, eficacitatea produselor de protecție a plantelor este net îmbunătățită și efectul acestora este vizibil la foarte scurt timp după aplicare. O altă verigă tehnologică pe care noi o recomandăm este aplicarea adjuvantului Elastic Ultra”, a subliniat Remus Ciurdărescu. UPL are în portofoliu și soluții post-recoltare, precum și fertilizanți foliari.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VIDEO: Azomureș, noi produse în portofoliu

Articolul următor

Restricții de caniculă pentru camioane în șase județe din Banat și Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share