Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica Renner, raiul artiștilor. Se naște un hub creativ în halele de la Clujana

Antreprenorii clujeni Zsolt Stranszky (Numa Design) și Adrian Dragoș (Da Pino) au pus bazele, pe platforma industrială Clujana, unui centru de industrii creative care își propune să devină un punct de referință al orașului.
Hub-ul de la Clujana a fost onorat de prezența a numeroase VIP-uri din Cluj sau București | Foto: Mushuroi

Antreprenorii clujeni Sani Stranszky (Numa Design) și Adrian Dragoș (Da Pino) au pus bazele, pe platforma industrială Clujana, unui centru de industrii creative care își propune să devină un punct de referință al orașului.

Lansarea oficială a hub-ului Mushuroi va avea loc în toamnă, ne-a relatat Zsolt Stranszky, coordonatorul proiectului.

Lansarea oficială a hub-ului MushuROI va avea loc în toamnă, ne-a relatat Sani Stranszky, coordonatorul proiectului. “Suntem acum în faza în care, asemeni unei colonii de furnici, continuăm să finalizăm și să adunăm resurse, să detaliem cât mai “pe măsură” spațiile, fluxurile și funcțiunile din noul MushuROI. Pe de altă parte, ne aflăm în proces de consolidare și de creștere a coloniei prin activitățile desfășurate și prin extinderea comunității implicate în acest proiect”, spune Stranszky.

În avanpremieră, MushuROI a găzduit, alături de o trecere în revistă a noului hub, susținută de Ciprian Comșulea, de la Transylvania Evolution, și o prezentare a finanțărilor europene pentru perioada 2021-2027, susținută de reprezentanți ai Ministerului Culturii.

Sorin Enuș a vorbit despre programul “Europa creativă” – subprogramul cultura, sprijin pentru sectoarele culturale și recreative, Oana Băluțescu, despre programul “Cetățeni, egalitate și valori” – suport pentru organizațiile societății civile, iar Roxana Proca, despre “Noul Bauhaus european” – cu referire la inovație și sustenabilitate.

Susținuți de marile companii din România

Noul hub este amplasat în Piața 1 Mai, într-un spațiu de patrimoniu industrial din fosta fabrică de încălțăminte Clujana. Transformarea acestuia a dus la apariția de multiple zone și ateliere multifuncționale, spații de creație, studiouri de muzică. MushuROI conține zone de evenimente, studiouri creative de design, spații de lucru ca niște ateliere care pot fi adaptate în funcție de nevoi.

Hub-ul găzduiește un atelier de tâmplărie, o bucătărie de teste, zone educaționale bazate pe Zero Waste Creative (ZWC), zone pop-up, spații pentru industria textilă, urbanism și mobilitate. Principalele coordonate sub care va funcționa MushuROI vor fi creativitate, sustenabilitate, mobilitate, colaborare, dar și concepte inedite (Future Now, design thinking structures).

Primii rezidenți în hub-ul de la Clujana sunt Sani Stranszky – design, Mihai Babii, Paul Kovacs – producție muzicală, Raluca Ciornea, Andrei Nemeș – foto, video, Rareș Drăgan – arhitectură, Marco Genna – gastronomie, Ciprian Sipos – ZWC, Cora Kovacs – artist vizual.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VIDEO: Lidea, brand nou, experiență veche în agribusiness

Articolul următor
Cifra de afaceri a grupului bistrițean TeraPlast a avansat în primul semestru, fiind însă erodată de dificultățile de pe piața construcțiilor.

Afaceri mai mari cu 37% la TeraPlast. Șantierele publice "sapă" în profit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share