Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO: Lidea, brand nou, experiență veche în agribusiness

Lidea, una dintre companiile europene de top, producătoare de semințe multi-specie pentru piața internațională, și-a prezentat portofoliul de produse la Ziua Grâului de la Seuca, jud. Mureș.

Companie bine ancorată în ce privește piața producătorilor și furnizorilor de semințe, Lidea a participat pentru a doua oară la un eveniment organizat de compania Dafcochim, sub noul brand rezultat ca urmare a fuziunii dintre Caussade Semences Group și Euralis Semences. Misiunea a rămas aceeași, de a crea și oferi, pentru întreg ecosistemul de agribusiness, semințe multi-specie (porumb, floarea-soarelui, sorg, soia, rapiță, cereale păioase, leguminoase, furaje, covoare vegetale) și soluții personalizate și durabile pe tot parcursul anului. „Suntem un brand nou pe piață din punct de vedere al numelui, dar cu o experiență și o tradiție veche pe piața de agribusiness. Colaboratorul nostru, Dafcochim, este partenerul nostru în partea de centru a țării, cu care dezvoltăm o colaborare foarte bună. Ne aflăm într-o platformă foarte bine organizată și dorim să le mulțumim pentru oportunitatea de a fi prezenți aici cu portofoliul nostru de cereale păioase”, a subliniat Florian Bonchiș, Director Regional de Vânzări pentru zona Nord-VestCentru, Lidea România.

Potrivit acestuia, portofoliul companiei Lidea acoperă toată gama de culturi – porumb, floarea soarelui, cereale păioase, rapiță, soia. În ce privește cultura de grâu, Lidea a fost prezentă pe platforma de la Seuca cu cinci soiuri de grâu, din care trei aristate și două nearistate. „Ca o noutate și o recomandare a noastră în același timp pentru provocările zonei de centru, în special pentru cultura de cereale păioase, avem soiul Somtuoso CS și soiul Flavor CS, soiuri pe care noi putem spune că le-am introdus de curând în portofoliul nostru de produse de cereale de toamnă”, a precizat Florian Bonchiș.

De ce ar opta un fermier pentru produsele Lidea?

„În primul rând, datorită aspectului genetic. Produsele Lidea, cu precădere cereale de toamnă, sunt foarte bine zonate și nu mă refer doar la partea de centru a țării. Practic, aceste soiuri se pretează pentru tot arealul României. Sigur că potențialul de producție este un factor decisiv în alegerea fermierului, iar capacitatea de producție a soiurilor noastre este foarte bună. Dacă ne uităm în istoricul acestei platforme de la Seuca, soiurile noastre în anii precedenți au fost pe primele două locuri, atât din punct de vedere al potențialului de producție, cât și din punct de vedere calitativ. Sunt recomandările de bază care le face să fie vandabile. Din acest punct de vedere, producția și calitatea acestor produse sunt foarte bune. De asemenea, după cum se poate observa, noi avem soiuri timpurii, iar multe din posibilitățile fermei, în funcție de condițiile de cultură, adică un semănat mai târziu, chiar foarte întârziat, fac să fie niște soiuri foarte pretabile, cu o înfrățire foarte bună în primăvară. Cam acestea ar fi atuurile principale ale soiurilor noastre, genetică de înaltă calitate, performanță de producție, pretabilitate pentru zona de cultură și, mai ales, în funcție de timpurietatea lor, semănatul mai târziu”, a subliniat reprezentantul Companiei Lidea România.

La ce producții să ne așteptăm în acest an

„Dacă ar fi să facem o comparație cu producția anului precedent, avem diferențe destul de vizibile. Condițiile de cultură nu au mai fost aceleași ca anul trecut. Practic, toată partea de nord-vest și centru a țării suferă de un deficit de precipitații, iar culturile de toamnă, din punctul meu de vedere, au avut de suferit. Estimez un potențial de 60 până în 70% față de anul trecut ca producții pe care noi le vom obține în acest an. Dar, încă o dată mă repet, sunt condițiile de cultură care diferă foarte mult față de cele din anul trecut”, a conchis Florian Bonchiș. Reprezentantul Lidea a mai adăugat că speră ca această toamnă să fie una bună pentru fermieri, iar produsele companiei să fie pe măsura așteptărilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VIDEO: Donau Saat, furnizor de soiuri înalt productive

Articolul următor
Antreprenorii clujeni Zsolt Stranszky (Numa Design) și Adrian Dragoș (Da Pino) au pus bazele, pe platforma industrială Clujana, unui centru de industrii creative care își propune să devină un punct de referință al orașului.

Fabrica Renner, raiul artiștilor. Se naște un hub creativ în halele de la Clujana

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share