Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Europan Prod va repara trecerile peste calea ferată de la Cluj

Statul român va aloca 70 de milioane de euro pentru trecerile peste calea ferată | Foto: CFR Infrastructură

Societatea de stat CFR Infrastructură a pregătit 70 de milioane de euro pentru lucrări de întreținere și reparații la trecerile la nivel cu calea ferată din Regionalele Cluj, Timișoara și Iași.

Societatea Europan Prod Pitești (EPP) a fost desemnată se se ocupe de cele din județul Cluj. Valoarea acordului cadru este de 97 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), durata fiind stabilită la patru ani.

Ofertă desemnată drept câștigătoare este asocierea EPP (lider) – Construcții Complexe Buzău (CCB) – Construcții Feroviare Drumuri și Poduri Buzău. Lotul 4 vizează lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată pe raza Sucursalei Regionale de Cale Ferată Cluj.

EPP este deținută de o familie argeșeană, Ion Molete având 76% din capitalul social. Societatea specializată în lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane a înregistrat, anul trecut, afaceri de 41 de milioane de lei, un profit de 0,2 milioane, cu un efectiv de 182 de angajați.

Banii vin de la bugetul de stat

CFR Infrastructură a desemnat ofertele câștigătoare pentru loturile 3 (Timișoara), 4 (Cluj) și 6 (Iași), în cadrul procedurii de licitație lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată (8 loturi). Sursa de finanțare o reprezintă bugetul de stat.

Lotul 3 Timișoara a fost adjudecat de către aceeași asociere, pentru 97 de milioane de lei, cu TVA, iar lotul 6 Iași, de CCB, pentru aceeași sumă. Scopul îl constituie eliminarea restricțiilor de viteză, aducerea liniei în parametri de exploatare proiectați, creșterea gradului de confort și de siguranță pentru transportul feroviar și rutier.

Lucrări presupun înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel și ale suprastructurii căii, asigurarea planeității zonei carosabile trecerilor la nivel cu calea ferată. Acordurile – cadru au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condițiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Invazie la Cluj: 85.000 de participanți la deschiderea Untold. Businessmenii de la VIP

Articolul următor

Cele mai profitabile firme din Maramureș: Eaton, Optibel, Bertus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share