Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul consul al Lituaniei la Cluj: “Demarăm misiunile economice”

Anca Rarău, fost director de marketing al Băncii Transilvania și Băncii Comerciale Române, actual managing partner al Brandlogic Advisory, este noul consul onorific al Lituaniei la Cluj-Napoca.
Ambasadorul Lituaniei a evidențiat avantajele Clujului care au contribuit la înființarea noului consulat

Biroul consular al Lituaniei de la Cluj, care va coordona activitatea specifică în 16 județe, va însemna o nouă zonă de conectare între mediul economic dintre cele două state, potrivit conducerii instituției.

Anca Rarău, fost director de marketing al Băncii Transilvania și Băncii Comerciale Române, actual managing partner al Brandlogic Advisory, este noul consul onorific al Lituaniei la Cluj-Napoca. Ea a promis reprezentanților companiilor și instituțiilor prezente la inaugurarea consulatului că va amplifica relațiile între două țări prin misiuni economice, dar și prin organizarea de evenimente în diferite domenii.

“Este o onoare și o bucurie pentru mine să fiu numită consul onorific al Republicii Lituania în România. E un privilegiu de a crea în Cluj și în celelalte 16 județe aflate în aria de conexiune a biroului consular pe care l-am deschis o nouă zonă de conectare între mediul economic, cultural și educațional pentru companii, persoane și instituții din cele două state.

Este o responsabilitate pe care am acceptat-o cu mare plăcere. Sunt convinsă că experiența mea profesională și antreprenorială mă vor ajuta să inițiez proiecte și să deschid punți de colaborare, în beneficiul relațiilor bilaterale dintre România și Lituania. Am fost deosebit de plăcut impresionată de numărul mare al oamenilor de afaceri, reprezentanților administrațiilor județene din arealul de responsabilitate al Consulatului, de toți partenerii de proiecte și colegii care mi-au fost alături la inaugurare”, a spus noul consul.

Anca Rarău, fost director de marketing al Băncii Transilvania și Băncii Comerciale Române, actual managing partner al Brandlogic Advisory, este noul consul onorific al Lituaniei la Cluj-Napoca.

Ambasadorul Lituaniei: “Clujul are un potențial uriaș de dezvoltare”

La eveniment au susținut alocuțiuni ambasadorul Lituaniei la București – Violeta Motulaite, edilul Clujului – Emil Boc, subprefectul Istvan-Szilard Tasnadi. Ambasadorul a evidențiat parteneriatul dintre Lituania și România în contextul războiului din Ucraina provocat de Rusia și a subliniat importanța dezvoltării relațiilor bilaterale.

“Sunt convins că Anca Rarău, în calitate de excelentă femeie de afaceri, consultant de brand, mentor, speaker, constructor de comunități, va face Lituania mai vizibilă în România și va contribui semnificativ la dezvoltarea relațiilor bilaterale. Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime din România, situat în Nord-Vestul țării, cu un potențial uriaș de dezvoltare.

Este renumit pentru tradițiile sale academice (universitățile din Vilnius și din Cluj-Napoca au fost fondate de Ștefan Bathory care s-a născut în aceeași perioadă în regiune), comunitatea de afaceri progresistă, centrele de înaltă tehnologie în plină dezvoltare și aeroportul internațional” a arătat Violeta Motulaite.

Anca Rarău, fost director de marketing al Băncii Transilvania și Băncii Comerciale Române, actual managing partner al Brandlogic Advisory, este noul consul onorific al Lituaniei la Cluj-Napoca.  

Personalități importante prezente la inaugurare

Ea a precizat că, până în prezent, Lituania a fost reprezentată în România de către un consul onorific cu sediul la Ploiești, în Sud-Estul României. Odată cu deschiderea Consulatului Onorific de la Cluj-Napoca, România a fost împărțită în două circumscripții consulare aproximativ egale.

Printre cei prezenți s-au numărat consulii onorifici la Cluj Vasile Vita (Turcia), Ștefan Gadola (Kazahstan), Lucia Morariu (Slovenia); primarul orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr; oamenii de afaceri Dan Pitic, Antonio Patane, Sandu Băbășan, Mihaela Miron, Ciprian Borșan, Vlad Buzoianu, Victor Tighinean, Simona Baciu, Felicia Tulai.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Record de plăți făcute de AFIR fermierilor bihoreni în 2022, 46 de milioane de euro

Articolul următor
Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), la semnarea contractului de finanțare privind restaurarea Castelului Beldy.

Vin banii pentru restaurarea Castelului Beldy. Proiect european de 7 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share