Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fortech a lansat o divizie pentru “industriile esențiale” din România

Fortech, start-up-ul de software development, lansează Fortech Products pentru a ajuta industriile esențiale din România să inoveze cu ajutorul tehnologiei.

Fortech a înființat o divizie pentru a ajuta “industriile esențiale” din România să inoveze cu ajutorul tehnologiei.

Noua divizie Fortech Products va construi soluții digitale de la zero și va susține antreprenorii care dezvoltă produse și servicii în aceeași direcție, cu resurse, capital, și expertiză tehnică și de business.

“Multe industrii care s-au dovedit a fi esențiale, mai ales în ultimii ani, sunt afectate de lipsa digitalizării. România se situează pe ultimul loc în UE la competitivitatea digitală, potrivit rezultatelor indicelui economiei și societății digitale 2022, care urmărește progresele digitale înregistrate în statele membre ale UE, în domenii precum integrarea tehnologiilor digitale de către întreprinderi și serviciile publice digitale.

De aceea, Fortech Products se concentrează în special pe medicină și producție, pentru a le aduce la standardele din țările vestice, lucrând împreună cu specialiști care cunosc cel mai bine provocările, lipsurile și neajunsurile din teren”, a anunțat conducerea companiei.

Care este mecanismul noii divizii

”Cu toate că multe companii și industrii și-au intensificat activitatea și s-au orientat spre domeniul digitalizării în ultimii ani, suntem departe de a valorifica cu adevărat această oportunitate. Majoritatea inițiativelor eșuează din lipsă de abordare corectă, având o strategie opacă, fără o înțelegere profundă a problemelor și a contextelor care se prefigurează sau există în societate. Din această cauză, multitudinea de strategii implementate nu aduce rezultatele dorite și se ajunge ca acestea să fie mai costisitoare decât era lipsa lor”, consideră Valentin Filip, VP of Products în cadrul Fortech.

Pentru digitalizarea eficientă a industriilor, Fortech va deveni partener cu specialiști din terțe domenii pentru a construi soluții care pot fi integrate ulterior în activitatea profesională. Cei care au  identificat o problemă care are nevoie de o soluție digitală o vor putea construi împreună cu Fortech Products, având opțiunea de a-și alege gradul de implicare.

Cei care își doresc să facă primul pas în antreprenoriat vor putea pot deveni fondatorii unui startup pe care să îl dezvolte, lanseze și finanțeze împreună cu compania tehnologică și de investiții. În schimb, specialiștii care își doresc să beneficieze de digitalizare pot avea rolul de consultant și se pot implica cu experiența lor profesională, iar cei de la Fortech vor acoperi întregul proces de dezvoltare a soluției.

Asistent digital pentru endoscopii

Un exemplu recent din industria medicală este EndologiQ, un asistent digital pentru doctorii care practică endoscopii. Soluția îi ajută să-și standardizeze rapoartele și să extragă date pentru cercetare. Andrei Groza, medic gastroenterolog, a apelat la Fortech Products după o frustrare legată de starea de atunci a rapoartelor și o viziune despre funcționalități și design.

“Căutam un partener IT care să mă ajute să construiesc o aplicație pentru endoscopie digestivă. Ei au fost singurii interesați de idee și de potențialul soluției. Această colaborare m-a ajutat să îmi îndeplinesc visul de a folosi cunoștințele pe care le-am adunat în timpul doctoratului, în dezvoltarea unui produs folosit pentru toți doctorii care practică endoscopii, în timp ce am și participat direct în fiecare etapă a dezvoltării produsului”, a relatat Groza.

Divizii lansate în serie

Noua divizie vine în completarea activității principale a Fortech și a diviziei de investiții, Fortech Investments, lansată anul trecut. Fortech Investments are în portofoliu 17 startup-uri.

“Divizia Fortech Products a apărut natural, după ce am dezvoltat software timp de aproape 20 de ani și am început să investim serios în start-up-uri mai recent. Practic vrem să închidem cercul pe care l-am creat și să beneficieze și alții de dinamica dintre toate entitățile – expertiza tehnică din software development și cunoștințele de business și de piață pe care le-am adunat investind strategic în start-up-uri.

Acestea vor fi folosite în dezvoltarea de produse digitale care rezolvă probleme în industrii esențiale precum medicina sau producția. Astfel, toată lumea are de câștigat – companiile, angajații, industriile și, cel mai important, consumatorii, oamenii”, a adăugat Valentin Filip

Fortech Products este o nouă divizie a companiei Fortech care construiește produse digitale de la zero sau intră în parteneriat cu fondatori la început de drum pentru a inova și digitaliza industrii esențiale precum medicină sau producție. Aceasta pune la dispoziție resurse, capital și expertiză pentru dezvoltarea, lansarea și creșterea acestora în startup-uri scalabile și business-uri profitabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Constructorul bistrițean Frasinul a finalizat lucrările în doar 13 luni față de cele 24 de luni avute la dispoziție, deși a fost nevoie, pe 90% din drum, de stabilizare cu lianți hidraulici, soluție folosită la mai mult la autostrăzi și drumuri intens circulate

Zis și făcut. Frasinul și Dimex au finalizat DJ 297 cu un an înainte de limită

Articolul următor

S-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 Poieni - Aleșd

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share