Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul va avea centrală fotovoltaică de 1,4 milioane €

Construim în Zalău o centrală electrică fotovoltaică și vom reduce astfel cu 28% costurile cu energia electrică pentru iluminatul public și pentru clădirile publice.
Zalăul își va asigura o treime din energie pentru iluminatul public din producția proprie

În reședința de județ a Sălajului va fi ridicată o centrală fotovoltaică ce va produce o treime din electricitatea pentru consumul public.

“Construim în Zalău o centrală electrică fotovoltaică și vom reduce astfel cu 28% costurile cu energia electrică pentru iluminatul public și pentru clădirile publice. Vom construi această centrală, care va produce peste 1.100 MWh pe an, pe strada Spicului, în spatele Registrului Auto Român.

Acolo municipalitatea dispune de un teren ce poate fi foarte bine valorificat în acest fel. Realizarea centralei fotovoltaice va costa 7,21 milioane de lei, iar finanțarea pentru centrală o vom asigura în proporție de peste 90% din bani europeni nerambursabili și prin recuperarea taxei pe valoarea adăugată.

S-a aprobat în Consiliul Local depunerea acestui proiect, care se anunță un nou succes important obținut prin preocuparea de a eficientiza administrația și de a moderniza Zalăul cu bani europeni. Am depus deja anul acesta proiecte prin care aducem 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea Zalăului”, a anunțat viceprimarul Teodor Bălăjel.

Flota de autobuze a Zalăului, integral electrică

Printre proiectele depuse anul acesta de către municipalitate se numără cele două pentru achiziția a 40 de autobuze electrice, pe lângă cele 20 care circulă în prezent în localitate. Practic, întreaga flotă a societății publice Transurbis va fi constituită în final din autobuze electrice.

“O idee bună pe care doresc să o materializăm este instalarea de panouri fotovoltaice pe  clădirile din incinta operatorului de transport public, așa încât acesta să-și asigure astfel energia pentru stațiile de reîncărcare a autobuzelor”, a menționat oficialul zălăuan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 Poieni - Aleșd

Articolul următor
Am verificat șantierul obiectivului de investiții „Pod peste râul Someșul Mic situat pe strada Porțelanului în municipiul Cluj-Napoca”.

Freyrom finalizează anul acesta Podul Porțelanului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share