Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul expres spre Autostrada Transilvania costă 158 milioane euro

Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania (A3) a fost scos la licitație de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP).

Acesta este menit să descongestioneze traficul pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bd. Muncii – Apahida, susține edilul clujean Emil Boc. Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre A3 și Drumul Național DN1 (zona Tureni) a fost scos la licitație de către DRDP Cluj cu sprijinul Ministerului Transporturilor.

Proiectul DX A3 se află în faza controlului realizat de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice și are o durată de execuție de 18 luni. Devizul general aprobat este de 788 de milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată.

Conexiunea la A3, întârziată din cauza avizelor

“Proiectul are asigurată finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor. Acesta va contribui la descongestionarea traficului din Cluj-Napoca, zona Baciu – Cluj-Napoca – Bd. Muncii – Apahida.

Traficul greu care azi se descarcă de pe A3 la Gilău – Nădășel și pleacă în direcția Maramureș sau Bistrița va ocoli Cluj-Napoca, utilizând drumul expres nou propus în zona Tureni și centura ocolitoare Vâlcele – Apahida. De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat, având în vedere posibilitatea utilizării unei alte conexiuni cu A3, cea propusă prin acest proiect”, explică Boc.

Profilul DX A3 este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 m, un acostament lat de 2,25 m și spațiu median de 3 m, unde se montează separatoarele de sens. Proiectul a înregistrat o întârziere din cauza unui aviz de gospodărire a apelor. DX A3 a primit aviz favorabil în Consiliul Interministerial, la București.

Acesta va face legătura între A3 (zona Turda) și DN 1 (Tureni) și ulterior până la Dej. DX de la A3 spre Dej va dubla DN 1C. Șoferii care se vor deplasa dinspre Alba Iulia spre Cluj-Napoca vor putea ocoli Turda și vor ieși de pe A10 pe A3 și apoi DN 1, la Tureni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul va fi realizat de asocierea Asocierea Bog’Art, UTI Construction and Facility Management și ACI Cluj. Mai sunt angrenate în Electroproiect - terț și subcontractant, Geo Arc - terț și subcontractant, Kone Ascensorul, Popp & Asociații – subcontractanți.

Bog’Art va extinde terminalul de plecări pasageri al Aeroportului Cluj

Articolul următor
Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (UBB), în calitate de partener al British Council - Romania (BC-R), au invitat să participe masteranzi și doctoranzi, în matematică, informatică, inginerii, chimie, fizică, biologie, geologie, știința mediului, mecanică, între 20 și 35 de ani.

British Council și UBB vor organiza Game of Science în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share