Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NTT DATA România a format 270 de angajați prin proiectul european IDEA

Compania clujeană NTT DATA Romania a anunțat finalizarea proiectului IDEA, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

270 de angajați ai companiei NTT DATA, din Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, au beneficiat de 27 programe de formare și certificare în cadrul proiectului Inovează, Descoperă, Evoluează, Aplică (IDEA)

Compania clujeană NTT DATA Romania a anunțat finalizarea proiectului IDEA, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Prin derularea proiectului, compania și-a propus ca obiectiv să îmbunătățească nivelul de cunoștințe și competențe al echipei, prin furnizarea de programe de formare profesională, evaluare și certificare a competențelor profesionale avansate în tehnologia informației pentru 251 de angajați, într-o perioadă de 18 luni.

270 de angajați au beneficiat de 27 programe de formare pentru dezvoltarea competențelor digitale primare sau avansate în domeniul IT&C și destinate specialiștilor IT, dar și de 3 taxe de certificare, iar 219 de angajați și-au validat competențele dobândind o certificare.

Principalele activități desfășurate în cadrul proiectului (organizarea de programe de formare profesională și certificare a competențelor digitale primare sau avansate și destinate specialiștilor din domeniul IT&C) au fost proiectate astfel încât angajații să dobândească competențe relevante și adecvate cerințelor actuale ale pieței muncii.

Proiect derulat în cinci orașe

“În domeniul nostru de activitate, procesul de învățare nu se termină niciodată, iar oportunitățile de dezvoltare profesională sunt esențiale. La NTT DATA Romania, credem în oameni și în potențialul lor și investim constant în programe de pregătire profesională și dezvoltare personală pentru colegii noștri”, a transmis Maria Metz, CEO al companiei clujene

Prin implementare și rezultatele obținute, proiectul contribuie la obiectivul general al POCU referitor la creșterea adaptabilității întreprinderilor în sectoarele prioritare identificate și susținerea implicării angajatorilor în dezvoltarea competențelor angajaților, în special a competențelor primare/avansate digitale și destinate specialiștilor IT.

Proiectul IDEA  s-a desfășurat în perioada 22 iunie 2021 – 3 martie 2023 la sediile NTT DATA Romania din cele cinci orașe. Valoarea proiectului este de 2,7 milioane de lei, dintre care 1,1 milioane finanțare nerambursabilă. Beneficiarul proiectului, NTT DATA – parte a NTT Group, este o companie inovatoare de servicii IT cu prezență globală și sediul central în Tokyo.

Aceasta sprijină clienții în transformarea digitală a business-ului prin consultanță, soluții de industrie, managementul proceselor de business și digitalizarea serviciilor IT. NTT DATA asigură acestora și societății în general acces la un viitor digitalizat. Compania are o prezență globală în 50 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișul propune turismul cultural pentru dezvoltarea unei zone la cteva zeci de kilometri de Timișoara, folosind un conac vechi de sute de ani

Articolul următor
Evenimentul are loc sub egida Federației Mondiale a Societăților de Neuroreabilitare (WFNR) și Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare (EFNR)

Bistrița găzduiește o conferință de neuroștiințe clinice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share