Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondatorul AROBS: “Doar angajații cu rezultate vor primi acțiuni gratuite”

Voicu Oprean, creatorul AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB) a explicat felul în care va decurge SOP, menit să motiveze angajații.

Programul Stock Option Plan al companiei clujene de software are la bază criterii și obiective pe care angajații trebuie să le îndeplinească.

Voicu Oprean, creatorul AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), a explicat felul în care va decurge SOP, menit să motiveze angajații.

Conducerea AROBS vizează, în 2023 afaceri, de 421 milioane lei, în creștere cu 40% față de 2022, și un profit net de 45,2 milioane de lei, în apreciere cu 5% comparativ cu 2022. Anul acesta, compania are în vedere transferul acțiunilor sale pe Piața Principală a BVB.

„2023 reprezintă pentru noi, în primul rând, un an al consolidării, prin întărirea sinergiilor dintre companiile care alcătuiesc grupul, astfel încât să ne îndeplinim obiectivele strategice. Pentru perioada următoare avem în vedere derularea mai multor operațiuni, cea mai importantă fiind transferul pe Piața Principală.

Un element important al strategiei noastre pentru următorii ani este SOP, care are drept obiectiv motivarea echipelor din cadrul AROBS, prin implicarea lor în succesul companiei. Implementarea SOP este reflectată în rezultatele financiare, dar impactul său este unul non-cash.

Profitul net normalizat, fără impactul SOP, avut în vedere pentru 2023 are o valoare de 63,4 milioane lei. SOP are la bază criterii și obiective pe care colegii noștri trebuie să le îndeplinească pentru a primi acțiuni în cadrul SOP, în special obiective legate de obținerea unor rezultate importante în activitatea curentă.

În România, astfel de programe sunt încă la început de drum, însă reprezintă o modalitate viabilă prin care angajații, deveniți acționari și parteneri, își pot aduce contribuția în mod direct la dezvoltarea unei companii”, a spus Oprean.

În privința strategia de fuziuni și achiziții, grupul urmează procesul de achiziții de jucători din aceeași industrie care pot aduce valoare adăugată prin consolidarea și extinderea domeniilor de expertiză și a amprentei geografice care să fie acoperită de serviciile și produsele AROBS.

Realizarea de proiecte de cercetare în domenii ca internetul lucrurilor, transport, telematică, optimizarea  afacerilor, dar și lansarea de noi produse inovatoare și versiuni superioare ale produselor proprii pentru optimizarea afacerilor, telematică și automotive este o altă direcție strategică a companiei clujene.

AROBS vizează îmbunătățirea constantă a portofoliului de produse existente, prin adăugarea de noi module și funcționalități, precum și prin testarea acestora pe piața din România, înainte de implementarea pe alte piețe.

În 2022, AROBS a înregistrat afaceri consolidate de 301 milioane lei, o creștere cu 58% comparativ cu 2021, și un profit net normalizat de 49,2 milioane, în apreciere cu 7% față de 2021.  Compania listată pe Piața AeRO din 2021 are o capitalizare de piață de 860 milioane lei.

Principalii săi competitori cu această activitate din județul Cluj erau Endava Romania (afaceri anuale de 941 milioane lei în 2021), Cognizant Technology Solutions Romania (583 milioane), NTT DATA Romania (425 milioane), Betfair Romania Development (314 milioane), Fortech (239 milioane).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul a înrolat două facilități noi în Ghișeul Unic

Articolul următor
De exemplu, lipsa combaterii din cultura de floarea-soarelui a buruienilor precum  ambrozia, cânepa, știrul sălbatic, spanacul sălbatic, poate duce la pierderi de producție de 20-70%.

Tehnologie completă împotriva buruienilor: Principal Forte

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share