Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă 100 de insule supraterane pentru deșeuri menajere în cartierele orădene

Pe lângă cele 275 de insule supraterane încasetate, cu câte 5 containere pentru toate fracțiile de deșeuri menajere, achiziționate de către municipalitate, Oradea ar putea beneficia de încă 100 de astfel de insule.

Consilierii locali au aprobat în unanimitate, în ședința de îndată ținută azi, proiectul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI), care prevede participarea la apelurile de proiecte ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

În cadrul primei runde de depunere a proiectelor lansată în luna septembrie 2022, Oradea a aplicat pentru finanțarea unui număr de 275 de insule supraterane încasetate cu 5 containere, iar în luna februarie a anului în curs a fost acceptată finanțarea proiectului „Dezvoltare, modernizare si completare a sistemului de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul municipiului Oradea”, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„La primul apel, Primăria Oradea a depus solicitare pentru 275 de insule ecologice, pentru care au și fost semnate deja contractele de finanțare. La ministerul de resort au mai rămas bani pentru acest proiect, iar noi am considerat că pentru orădeni este important să avem alte 100 de insule ecologice în oraș. Cred că acest proiect este important pentru Oradea și, dacă mai puteam accesa încă 100 de astfel de incinte, trebuia să facem orice să obținem aceste fonduri”, a afirmat primarul Florin Birta.

O insulă la 200 locuitori

Insulele ecologice supraterane încasetate cu 5 containere de câte 1,1 mc pentru toate fracțiile – biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton vor fi așezate pe amplasamente gata pregătite pentru instalare și fiecare insulă va deservi minimum 200 de locuitori, cu acces asigurat pe bază de cartelă electronică.

Noile containere vor fi amplasate în toate cartierele din oraș și vor fi protejate anti-vandalism precum și împotriva accesului neautorizat, fiind dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate.

Proiectul a fost depus de către Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, valoarea lui fiind de 9.606.037 lei cu TVA, din care municipalitatea va plăti TVA-ul aferent, respectiv cheltuielile neeligibile.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Claudiu Salanță spune că, odată cu transmiterea în Parlament a propunerii de Cod al Urbanismului, au apărut o serie de informații eronate. Una dintre ele privește realizarea de case în mediul rural fără autorizație de construire. 

Arhitectul șef al Clujului: “Casele de la țară vor fi construite prin proiecte tip”

Articolul următor
ROCA Agri RDF, companie lansată de ROCA Investments ca urmare a parteneriatului cu RDF SA, a ajuns la afaceri consolidate de 830 milioane de lei anul trecut, spune președintele Florin Deznan

Preluarea Dachim duce ROCA Agri RDF la afaceri de 200 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share