Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sun Kid pregătește un parc de aventură la Borșa

Avem un nou proiect pentru dezvoltarea turismului din Borșa.
Autoritățile locale s-au imortalizat în locația viitorului obiectiv turistic | Foto: Sorin Timiș

Administrația din Borșa elaborează un proiect care să atragă non-stop turiștii în această zonă a Maramureșului.

“Avem un nou proiect pentru dezvoltarea turismului din Borșa. Împreună cu proiectantul Petre Popa și cu reprezentantul Sun Kid pregătim un nou proiect de mare impact. Acesta este amenajarea unui parc de aventură în zona stației intermediare de la telegondolă.

Este vorba despre montarea unor benzi de transport, a unui bob pe șină, pistă de schi sintetică, tubbing, instalație de zăpadă artificială permanentă, diverse ansambluri de jocuri și divertisment. Prin acest proiect asigurăm și condiții pentru practicarea schiului de către cei care sunt începători la acest sport și vom avea zăpadă 365 de zile pe an”, a spus primarul orașului, Sorin Timiș.

Telegondolă pe 2,6 kilometri

Stațiunea de sporturi de iarnă din Maramureș a fost popularizată la pavilionul românesc de la Chișinău din cadrul evenimentului Tourism and Travel Expo. Noua pârtie olimpică din Borșa va găzdui, din acest an, mai multe competiții de schi profesionist.

Borșa a devenit o destinație care apare tot mai des pe harta pasionaților de schi, odată cu activarea pârtiei olimpice amplasată pe versantul nordic al Munților Rodnei, readusă în circuit în ultimii ani. Domeniul schiabil are și instalație de transport pe cablu tip telegondolă, de 2,6 km, cu o capacitate de 1.800 persoane / oră, 56 de gondole cu opt locuri.

Noua telegondolă leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică. Proiectul de 27 milioane euro încă nu este finalizat. Acesta prevede o pârtie roșie (3 km), una albastră (4 km). Alte amenajări sunt spații de parcare, zonă comercială, apreschi, club de seară, centru de închiriat, școală de schi. În vârful pârtiei au fost programate Observatorul Astronomic, terasă belvedere, restaurant, refugii montane, Salvamont.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
e Autostrada Transilvania (A3) sper ca în săptămânile viitoare toate cele trei porțiuni care sunt blocate acum să intre pe un făgaș normal,

Ministrul transporturilor: “Deblocăm Autostrada Transilvania”

Articolul următor
Lucrările la Sala Polivalentă din Brașov, cea mai mare din țară, se derulează conform graficului, fiind în desfășurare etapa de turnare a fundațiilor și armare a stâlpilor.

MIS Grup toarnă fundația Polivalentei din Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share