Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campusul de 25 de milioane de euro din Maramureș, eligibil la finanțare

Companiile Aramis, Eaton și Universal Alloy sunt incluse ca partenere în proiectul inițiat de administrația județeană.

“Proiectul Campusului pentru Învăţământ Dual în Maramureș (CDIM) este pe lista proiectelor declarate eligibile pentru a primi finanțare. Punctajul obținut de proiectul nostru ne-a clasat pe locul 10 din cele 29 aflate pe lista celor eligibile.

Proiectul are o valoare de 25 de milioane de euro, cea mai mare parte, 21 de milioane de euro, fiind asigurați din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar restul, din bugetul Consiliului Județean (CJ). Pentru realizarea acestui obiectiv major, CIDM, am constituit un consorțiu regional pentru învățământ dual.

Din acesta fac parte, pe lângă CJ, partenerii noștri Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest Vasile Goldiș, Liceul Tehnologic Transilvania, Colegiul Tehnic G. Barițiu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie și Școala L. Blaga din Fărcașa.

Finalizarea proiectului CDIM este prevăzută în septembrie 2025, când ne dorim sa oferim condiții foarte bune de pregătire tinerilor din Maramureș pentru a corespunde cerințelor pieței muncii din județul nostru.

Adaptarea educației la piața muncii este un obiectiv important, iar campusul pentru învățământ dual este esențial pentru realizarea acestui obiectiv”, a spus șeful CJ, Ionel Bogdan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Prin decret semnat de președintele Klaus Iohannis, Marcel Boloș a preluat mandatul de ministru al finanțelor.

Boloș și-a fixat prioritățile la Finanțe: responsabilitate fiscală, reforma sistemului, creștere economică

Articolul următor
Europarlamentari străini și români din Comisia AGRI au vizitat mai multe ferme, au avut întâlniri cu reprezentanții autorităților locale și naționale, grupurile de acțiune locală, cu fermierii și producătorii de lactate și vin. 

Tur de forță prin Ardeal al europarlamentarilor “agro” de la Bruxelles

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Conferințele Dilema la Oradea

Seria va conține patru conferințe, o conferință-spectacol și dialoguri publice. Joi seara, de la ora 19.00, la Sinagoga…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share