Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

1 milion de euro anual pentru dezvoltarea zonei rurale din județul Bihor

Consiliul Județean Bihor a lansat un program pentru susținerea dezvoltării zonei rurale din județ, prin cofinanțarea unor proiecte de modernizare a drumurilor comunale.

Mai exact, „Programul pentru asigurarea conectivității și dezvoltării zonei rurale din județul Bihor” are scopul de a sprijini autoritățile locale prin acoperirea parțială a costurilor lucrărilor de modernizare/ extindere/ lărgire a părții carosabile a drumurilor comunale.

Ce se cofinanțează

Vor fi cofinanțate:

– (1) drumuri comunale nemodernizate care asigură conectivitatea comunei cu drumurile județene sau naționale,

– (2) cele care asigură conectivitatea cu o altă comună unde se înregistrează valori mari de trafic,

– (3) drumurile comunale care fac legătura cu investiții generatoare de locuri de muncă.

„De exemplu, drumul care leagă comuna Oșorhei de Ineu, între localitățile Husasău de Criș și Fughiu, este asfaltatt, dar pe o lățime care nu permite trecerea a două mașini concomitent. Având în vedere că atunci când trec două mașini, una trebuie să iasă de pe carosabil, s-au format gropi și e un pericol destul de mare de accidente. Un alt exemplu îl reprezintă acele investiții care înseamnă un sprijin important pentru comunitățile locale, mă refer la numărul de locuri de muncă, la procesarea și valorificarea produselor agricole. Accesul către unele locații este foarte greoi, sunt drumuri sparte, de pământ”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Consiliul Județean Bihor își propune să aloce anual un buget de aproximativ un milion de euro pentru asigurarea cofinanțărilor prin acest program.

„În felul acesta încercăm să susținem, în limitele financiare pe care le avem la dispoziție, proiecte cu impact cât mai mare, atât din punct de vedere al locurilor de muncă create, al valorii investiției, dar și din punct de vedere al traficului auto”, a adăugat președintele Consiliului Județean Bihor.

Criterii de evaluare

Cofinanțările vor fi acordate în cadrul unui apel de proiecte. Criteriile de evaluare sunt următoarele:

– (1) valoarea cofinanțării asigurate – maxim 30 puncte,

– (2) numărul de mașini care tranzitează drumul, conform unui studiu de trafic sau recensământului circulației rutiere – maxim 20 de puncte,

– (3) crearea unor noi locuri de muncă prin realizarea lucrărilor de modernizare/extindere/lărgire a părții carosabile – maxim 20 de puncte și – (4) atragerea unor noi investiții în zonă, inclusiv prin creșterea valorii investițiilor operatorilor economici deja existenți – maxim 30 de puncte. Investiția privată trebuie să fie, conform regulamentului, de cel puțin un milion de euro.

Consiliiul Județean Bihor a aprobat programul în ședința ordinară din 26 iunie 2023. În următoarea perioadă va fi lansat apelul de proiecte pentru primăriile interesate.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Conducerea TH Trucks România a marcat în mod oficial extinderea rețelei de dealeri DAF prin noul centru de vânzări și service situat în Parcul Industrial Borș.

TH Trucks și-a deschis centru de vânzări la granița cu Ungaria

Articolul următor
Suntem încântați de finalizarea implementării cu succes a proiectului de la Cemacon cofinanțat în cadrul programului “Dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) în România”.

Cemacon a dat în funcțiune o linie de producție de 4,2 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share