Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS își reduce capitalul social

AROBS Transilvania Software (Cluj) și Teraplast (Bistrița-Năsăud) sunt singurele societăți din regiune listate la bursă care au apelat, prin intermediul eVOTE, la adunările generale ale acționarilor (AGA) derulate în sistem virtual.

Managementul grupului clujean de soluții informatice a operat ajustarea capitalului social al companiei mamă.

Conducerea AROBS Transilvania Software a informat investitorii cu privire la înregistrarea la Registrul Comerțului a reducerii capitalului social, astfel cum această operațiune a fost aprobată prin intermediul hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din aprilie.

Ca urmare a reducerii, capitalul social al companiei este în valoare totală de 87 de milioane de lei, divizat în 871 de milioane de acțiuni nominative, fiecare având o valoare nominală de 0,1 lei.

Compania va continuă procesul de înregistrare a operațiunii la Autoritatea de Supraveghere Financiară, urmat de emiterea unui certificat care să reflecte nouă structură a capitalului social.

AROBS Cluj a informat Bursa de Valori București (BVB) va achiziționa în integralitate firma AROBS Pannonia Software Budapesta (Ungaria), specializată în managementul flotei și în dezvoltarea de software la comandă.

Ca urmare a implementării tranzacției, AROBS Cluj deține, în mod indirect, prin intermediul Pannonia Software, 100% din capitalul social al firmei SkyShield Magyarorszag, specializată la rândul său în servicii de management de flotă.

În 2023, AROBS vizează afaceri de 421 de milioane de lei, o creștere cu 40% față de 2022 și un profit net de 45,2 milioane de lei (+5%). Rezultatele înregistrate în primele trei luni din 2023 depășesc bugetul estimat de companie. AROBS avea o capitalizare de piață de 857 de milioane de lei pe BVB.

Compania fondată de Voicu Oprean este prezentă în 20 locații din România și nouă din străinătate, cu 1.200 de specialiști și colaboratori în domeniile Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
BVB a luat decizia de a scoate de pe lista acestor indici bursieri societățile Compa Sibiu, Alro Slatina și SIF4 Muntenia în urma includerii pe piața locală de capital a producătorului și furnizorului de energie Hidroelectrica.

Intră Hidroelectrica, ies Compa, Alro și SIF Muntenia

Articolul următor

Viitorul alimentației sănătoase printr-o platformă sustenabilă și personalizată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share