Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pehart își trimite hârtia în hoteluri și restaurante. Investiții de 20 milioane €

În acest an, Pehart Grup, una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie de uz casnic din Sud-Estul Europei, investește, , în eficientizarea energetică a liniilor de producție, diversificarea portofoliului și creșterea capacității de export a fabricilor sale din Petrești-Sebeș și Dej.
Un sfert din producția fabricilor din Alba și Cluj va fi destinată segmentului HoReCa | Foto: Pehart Grup

Cel mai vechi producător de hârtie din România va converti din liniile sale de producție pentru noua direcție de business.

În acest an, Pehart Grup, una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie de uz casnic din Sud-Estul Europei, investește, , în eficientizarea energetică a liniilor de producție, diversificarea portofoliului și creșterea capacității de export a fabricilor sale din Petrești-Sebeș și Dej.

Cea mai veche fabrică de hârtie din țară își concentrează eforturile investiționale și în direcția dezvoltării soluțiilor de energie verde. Pehart Grup a lansat trei noi sortimente de hârtie igienică umedă sub brandul Pufina. Compania vrea să intre, în 2023, pe piața produselor Away from Home. Un sfert din valoarea investițiilor va fi orientată spre noua linie de conversie pentru segmentul hoteluri, restaurante, catering (HoReCa).

„În ultimii ani, Pehart Grup a realizat constant investiții semnificative în linii noi de producție și tehnologii performante, inovatoare, care ne-au ajutat să oferim clienților noștri produse de calitate la nivel premium. Vom continua investițiile în acest an și vom diversifica zonele de interes.

Urmărim atât optimizarea performanțelor tuturor mașinilor de producție pentru reducerea consumului de energie și dezvoltarea capacităților de producție, cât și creșterea volumului exporturilor. Ne dorim ca cele mai populare branduri Pehart să devină favoritele clienților pe noi piețe europene”, a declarat directorul general, Gabriel Stanciu.

Urmează o linie verde de producție

Pe lângă creșterea volumului exporturilor, compania urmărește extinderea operațiunilor la nivel internațional și consolidarea poziției brandurilor sale. „Gama Pufina este deja prezentă pe rafturile magazinelor din  Serbia, Moldova, Albania și Bulgaria. E doar începutul planurilor noastre ambițioase pentru export”, spune oficialul Pehart.

În 2024, prioritățile vor fi instalarea unor noi linii de procesare dotate cu  tehnologii de ultimă generație pentru reducerea consumului de energie și creșterea sustenabilității. „Sperăm ca anul viitor să avem funcțională și o linie verde de producție”, dezvăluie Stanciu.

Pehart Grup a pornit ca o afacere antreprenorială, iar acum este prezentă cu produsele sale de uz casnic și industrial în 18 țări. Aceasta este controlată de Abris Capital Partners, fond independent de investiții concentrat pe oportunități în Europa Centrală, cu un capital de investiții de 1,3 miliarde euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maraton Ecologic pe Valea Arieșului: Împreună pentru o natură mai curată!

Articolul următor
Acțiunile celor două companii din Ardeal au crescut, în 11 iulie, cu peste 3% pe fondul listării producătorului și furnizorului de energie Hidroelectrica.

Banca Transilvania și TeraPlast, propulsate de intrarea Hidroelectrica

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share