Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica de Cultură Sibiu va putea fi achiziţionată prin licitaţie de Primăria Sibiu

Fabrica de Cultură este un exemplu de conversie funcțională, aşa cum sunt Fabrica de Pensule de la Cluj, Testpoint și Modulab din București. Pentru a-şi atinge potenţialul, acest fost complex industrial avea nevoie de sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Local Sibiu în achiziţionarea spaţiului deţinut de SC Construcții SA.

Cele două instituţii au ajuns, în fine, la un numitor comun. În cadrul ședinței ordinare din 27 iulie 2023, a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru participarea Municipalității la licitația de vânzare a Fabricii de Cultură și a terenurilor aferente acesteia. Potrivit planurilor Primăriei, spaţiul de pe strada Triajului din Sibiu va deveni unul dedicat culturii și comunității, denumit Centrul pentru Spectacole și Conferințe. Investiţia va depăşi 5,2 milioane de euro pentru lucrări şi amenajări a 34000 m.p. Veniturile din exploatarea Fabricii de Cultură sunt estimate la 3,5 milioane lei anual.

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” vorbea de acest proiect de peste zece ani. În timp, tot mai multe spaţii au fost amenajate acolo, graţie Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu.

Constantin Chiriac şi Fabrica de Cultură

“Astăzi, 27 iulie, este un moment istoric pentru Sibiu, pentru Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.
Fabrica de Cultură va deveni un bun al comunității sibiene, grație deciziei Primăriei Municipiului Sibiu, a doamnei primar Astrid-Cora Fodor și grație votului dat în unanimitate de consilierii din Consiliul Local Sibiu.
Aprobarea achiziției Fabricii de Cultură este o garanție a faptului că Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are un viitor asigurat. Teatrul, împreună cu celelalte instituții culturale ale Sibiului, va putea avea un spațiu de depozitare a decorurilor, recuzitelor, aparaturii și așa mai departe. Este și o garanție a faptului că vom putea dezvolta Institutul de Cercetări în Artele Spectacolului al Academiei Române și că tinerii din Sibiu vor avea un loc în care să se exprime cu proiectele pe care le vom dezvolta împreună.
Mulțumim din toată inima tuturor celor care au susținut această decizie istorică.
Să fie într-un ceas bun!” a postat pe contul personal de social media Constantin Chiriac.

Fabrica de Cultură va susţine trei instituţii

În proiectul destinat  construirii şi  amenajării  spaţiului industrial de pe fosta Broscărie şi transfosrmarea lui în Fabrica de Cultură sunt prevăzute inclusiv spaţii de depozitare pentru Teatrul Naţional “Radu Stanca”, Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Cele trei instituții închiriază spaţiile pe care le utilizează în prezent pentru depozitarea recuzitelor și a ansamblelor tehnice.

Fabrica de Cultură  este o zonă din Baza de Producție a Construcții SA (fost IACM, ICMJ Sibiu), rezultată din optimizarea spațiilor alocate atelierelor de prefabricate mari, preparare betoane, prefabricate mici, confecții, oțel-beton, reparații auto-utilaje, reabilitare clădiri. Prin relocarea acestor ateliere în alte zone ale Bazei, au rezultat spațiile și terenurile unde a apărut Fabrica de Cultură. 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Licitație de 7,5 milioane de euro deschisă de Apă Canal Sibiu

Articolul următor

Finanțare de peste 55 de milioane de lei pentru dotarea școlilor din Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share