Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul fond de investiții NATO: 1 miliard EURO pentru tehnologii pentru apărare și securitate

Noul fond de investiții NATO de 1 miliard EURO este destinat startup-urilor românești de tehnologii pentru apărare și securitate. NATO Innovation Fund a încheiat o campanie de strângere de capital la care au participat 23 de state din cele 31 de țări membre ale alianței militare, inclusiv România. Chiar dacă este deocamdată în proces de aderare la NATO, Suedia,  va contribui la NIF după ce se va alătura Alianței, alături de țările participante. Ele devin, astfel în mod oficial limited partners ai fondului de venture capital ai NATO.

Cui se adresează noul fond de investiţii NATO?

Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Turcia și Marea Britanie sunt cei 23 de limited partners ai noului fond de investiţii NATO care vor putea beneficia de investiţii directe şi indirecte.

Investițiile directe în startupuri vor putea fi orientate spre oricare din cele 23 de state aliate participante, inclusiv  din România. NATO Innovation Fund va face şi investiții indirecte, de această dată în fonduri de deep tech cu impact transatlantic.

Echipa de management a fondului de capital de risc este condusă de Andrea Traversone (Managing Partner),  Kelly Chen, Thorsten Claus, Patrick Schneider-Sikorsky și Chris O’Connor. „În cazul capitalului de risc, echipa de management superior este creierul din spatele deciziilor de investiții. Sunt încrezător că echipa fondatoare a Fondului de inovare al NATO are experiența, impulsul și capacitatea necesare pentru a îndeplini misiunea FNI”, a declarat David van Weel, secretar general adjunct al NATO pentru provocări emergente de securitate.

Noul fond de inovare al NATO este primul fond multi-suveran de capital de risc din lume și va investi 1 miliard de euro în start-up-uri care dezvoltă tehnologii pentru apărare și securitate. Echipa de management va conduce strategia de investiții a fondului, contribuind la impulsionarea tehnologiilor emergente și perturbatoare către adoptarea Aliaților, la dezvoltarea capacității inovatoare în cadrul Alianței și la promovarea succesului comercial. Consiliul de administrație al Fondului de inovare al NATO va juca un rol de supraveghere se mai spune în materialul dat publicităţii pe site-ul NATO.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sprijinirea dezvoltării parcurilor de specializare inteligentă, un sprijin indirect pentru IMM-uri

Articolul următor

160 de milioane de euro, fonduri nerambursabile PNRR pentru cinci programe naţionale de asistenţă medicală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share