Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Sibiu vrea să construiască un parc fotovoltaic pe o fostă groapă de gunoi

Primăria Sibiu vrea să înființeze un parc fotovoltaic pentru compensarea și regularizarea consumului propriu. Investiția ar urma să fie realizată pe fosta groapă de gunoi a municipiului.

Pe data de 21 august, reprezentanții municipalității sibienii au anunțat că au depus la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Înființare parc fotovoltaic pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile de energie de tip solar pentru consumul energetic al municipiului Sibiu”. Acesta este propus a fi realizat în extravilanul municipiului, în zona Dealul Gușteriței, pe fosta groapă de gunoi rampa Remetea.

Potrivit memoriului de prezentare a proiectului, suprafața totală a terenului pe care se dorește construcția parcului fotovoltaic este de 109.275 mp.

„Suprafața totală ocupată cu panourile solare va fi de 32.100 mp. Terenul face parte din amplasamentul fostei gropi de gunoi a municipiului, închisă oficial. Accesul se face din DJ106 și drumuri urbane din zonă”, se arată în memoriul de prezentare.

Conform datelor din memoriu, instalația va consta din 10.736 panouri fotovoltaice, așezate în șiruri paralele; puterea instalată pe panou este de 450 W, iar puterea maximă totală (curent continuu) va fi de 4.831 kW.

„Energia electrică produsă va fi livrată în sistemul electric disponibil în zonă, în vederea compensării/regularizării financiare cu energia electrică consumată de beneficiar. Beneficiarul se încadrează în categorie de prosumator (…) fiecare grup de panouri se va lega la unul din grupurile de conexiune prevăzute cu invertoare trifazate pentru realizarea conversiei din curent continuu în curent alternativ. Conexiunea până la invertoare se va face prin cabluri de energie electrică pozate pe suporții metalici, folosiți pentru înserierea panourilor. Puterea maximă disponibilă în curent alternativ va fi de 4,5 MW. Numărul total de invertoare de 125 kW va fi de 39 buc.”, se mai menționează în memoriu.

Justificarea necesității proiectului este argumentată astfel: „Proiectul este necesar pentru a se asigura posibilitatea valorificării energiei solare din zonă. Pe lângă economiile financiare obținute prin eliminarea necesității achiziției”.

Investiția este estimată la aproximativ 3 milioane de euro, iar perioada de implementare este 2023-2024.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

După Sf Ladislau, la Oradea va descăleca, în primăvară, și Mihai Vitezul

Articolul următor

Ruta Cavalerilor Teutoni se înscrie în oferta de turism cultural

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share