Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Velo Apuseni, proiect de 22 de milioane de euro, va avea finanțare europeană

Consiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru proiectarea obiectivului „Velo Apuseni", lucrările fiind finanțate din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Noul traseu de biciclete își propune să impulsioneze turismul și activitățile economice în zona montană | Foto: CJ Bihor

Consiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru proiectarea obiectivului Velo Apuseni, lucrările fiind finanțate din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Instituția a publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice anunțul privind achiziționarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru proiectul interjudețean Velo Apuseni, lotul din județul Cluj.

Obiectivul de investiții prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din care 40%, (92,4 km), vor fi amenajați pe teritoriul județului Cluj.

„Ne dorim ca etapa de proiectare, respectiv elaborarea studiului de fezabilitate și întocmirea proiectului tehnic să se desfășoare într-un timp cât mai scurt astfel încât, în prima parte a anului viitor să trecem la execuție. Este un obiectiv important pentru noi și pentru întreaga zonă de munte, care va impulsiona turismul și activitățile economice”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În Bihor ajunge la Băile Felix

Valoarea estimată a contractului de proiectare și asistență tehnică este de 1,6 milioane lei, însă poate crește până la 6,1 milioane, dacă forul administrativ hotărăște extinderea proiectului Velo Apuseni pentru alți 150 km de trasee cicloturistice, care să acopere toate zonele turistice importante din județ.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 octombrie, criteriul de atribuire a contractului de servicii fiind cel mai bun raport calitate-preț. Velo Apuseni a rezultat în urma unui parteneriat încheiat în 2021 între județele Cluj, Bihor și Alba. În martie 2023 a fost semnat contractul de finanțare a investiției, de 110 milioane de lei, banii fiind asigurați prin PNRR.

“După finalizarea documentațiilor de proiectare, fiecare consiliu județean va realiza pistele de biciclete pe teritoriul județului propriu, rețeaua fiind rezultatul asocierii dintre cele trei județe. Având în vedere că pe teritoriul Bihorului pista de biciclete va avea 40 km pe rambleul liniei de cale ferată dezafectată dintre Băile Felix – Cordău și Sâmbăta – Rogoz, primele demersuri vor fi legate de finalizarea preluării amplasamentului și de realizarea studiilor tehnice”, a explicat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Cum se împarte traseul

  • Bihor – 99 km
  • Cluj – 93 km
  • Alba – 35 km

Sursa: CJ Bihor

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a aplicat 34 de avertismente și 15 amenzi, de 80.000 de lei, proprietarilor de unități turistice din județ.

Inspectorii de muncă au dat iama în unitățile turistice din Cluj

Articolul următor
DEER asigură fiecărui elev înscris în clasele de învățământ dual o bursă lunară în valoare de 500 lei.

DEER va sprijini financiar 195 de tineri din învățământul dual

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share