Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Monedă de argint aniversară, vândută cu 100 € la Cluj și Timișoara

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, din 18 septembrie, o monedă din argint cu ocazia a 70 de ani de la înființarea CACI. 

Aceasta surprinde șapte decenii de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional (CACI).

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, din 18 septembrie, o monedă din argint cu ocazia a 70 de ani de la înființarea CACI. Caracteristicile sale sunt: metal – argint, valoare nominală – 10 lei, titlu – 999‰, formă rotundă, diametru – 37 mm, greutate – 31 g, calitate – proof, cant zimțat.

Aversul monedei prezintă o balanță și un ciocan de judecător, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2023”. Reversul redă sediul Camerei de Comerț și Industrie a României București și inscripția ,,70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CACI”.

Monedele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent, însoțite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 440 de lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele cu aniversarea CACI au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Cluj, Timiș, Constanța, Dolj, Iaşi şi București ale BNR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
AROBS Transilvania Software se pregătește de trecerea la piața principală la sfârșitul acestei luni și a venit către investitori cu câteva precizări tehnice. 

Acțiunile AROBS, suspendate două zile de la tranzacționare

Articolul următor

Lecții despre cum să-ți crești afacerea și importanța mentorilor, la ScaleOut Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share