Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Târgul “Țurcana – Regina Munților!” a ajuns la ediţia a XVIII-a

Duminică, 24 septembrie s-a desfăşurat a XVIII-a ediţie a târgului naţional “Țurcana – Regina Munților, o sărbătoare anuală a oierilor din întreaga ţară de la Costești, în comuna hunedoreană Orăștioara de Sus.

Creșterea oilor este una dintre preocupările fermierilor din județul Hunedoara, o adevărată tradiție, care este sărbătorită, în fiecare an, la Costești. Organizatorul celui mai mare târg de ovine din țară este Asociaţia Crescătorilor de Ovine Dacia din Hunedoara.

Laurențiu Nistor, Președintele C. J. Hunedoara se mândreşte cu Țurcana – Regina Munților!

“La Costești, în comuna Orăștioara de Sus, are loc, astăzi, cea mai așteptată sărbătoare a crescătorilor de ovine Țurcana – Regina Munților!
Am avut ocazia să mă întâlnesc cu crescătorii de oi din această zonă, dar și cu cei sosiți din alte părți ale țării, din zone cu tradiție în creșterea oilor.
Am admirat, alături de vizitatori, cele mai frumoase exemplare de ovine țurcane aduse special pentru expoziție. Am vizitat și standurile producătorilor de produse tradiționale, unde s-au degustat preparate specifice pregătite pentru această sărbătoare.
În zona munților Șureanu, cu deosebire în arealul Orăștiei, creșterea oilor este o îndeletnicire străveche, care nu trebuie lăsată să se piardă.
Felicit organizatorii târgului de la Costești care, de la an la an an, cresc nivelul evenimentului și astfel atrag și atenția asupra nevoilor pe care le au crescătorii de ovine din județul Hunedoara” a mai spus Președintele Consiliului Județean Hunedoara.
.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Castelul din Carpați va putea fi conservat şi restaurat

Articolul următor

Real Estate & Construction Forum 2023 @ Business Mark, pe 25 septembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share