Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Guvernul va putea aproba un schimb de terenuri dintre Primăria Sibiu și MApN, pentru proiectul „Zonă de agrement, sport, educație, cultură sau sănătate”

Pentru ședința de Guvern din 12 octombrie 2023 figurează pe ordinea de zi o hotărârea prin care se finalizează un schimb de terenuri între Primăria Sibiu și MApN. Primăria Sibiu are nevoie de cele 52 de ha de teren intravilan la ieșirea înspre Poplaca pentru proiectul Zonă de agrement, sport, educație, cultură sau sănătate. În schimbul acestui teren, Ministerul Apărării Naționale ar urma să intre în posesia unei suprafețe de 141 de ha, situate în zona poligonului Daia.

Primăria Municipiului Sibiu a început negocierile MApN din 2005 pentru un schimb de terenuri dintre administrație și minister, când se dorea construirea unui nou spital județean în zona poligonului. Alte 200 hectare din proximitatea terenului vizat de municipalitate rămân în proprietatea Ministerului Apărării Naționale, ceea ce va impune restricții ale regimului de înălțime pentru clădirile care urmează a fi construite de administrația sibiană.

Proiectul Hotărârii este pe ordinea de zi

HOTĂRÂREA privind trecerea unei părți din imobilul 528 din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Sibiu, județul Sibiu, și modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului conține două articole.

Art. 1. – (1) Se aprobă trecerea unei părți din imobilul 528, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Sibiu, județul Sibiu.
(2) După preluare, partea de imobil prevăzută la alin. (1) se utilizează în vederea realizării unor obiective de investiții de interes public local, respectiv dezvoltarea unei zone de agrement, sport, educație, cultură, sănătate, servicii și dotări publice, în termen de 5 ani, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 259/2023.

Art. 2. – În cazul în care investițiile asumate de către Consiliul Local al Municipiului Sibiu prin Hotărârea nr. 259/2023 nu sunt realizate în termenul prevăzut la art. 1 alin. (2), partea de imobil revine în domeniul public al statului, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.

Ce mai prevede hotărârea privind schimbul de terenuri dintre Primăria Sibiu și MApN?

Potrivit documentului, predarea-preluarea părții de teren va fi realizată în baza unui protocol, încheiat între Ministerul Apărării Naționale și Municipiul Sibiu prin structurile de specialitate din subordine, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Agenția Backstage Production a anunțat trei evenimente dedicate muzicii retro pentru toamna anului 2024: concertul DJ Bobo, Discoteca ’80 și ’90 Cluj, cu artiști internaționali care s-au remarcat în perioadele respective.

Polivalenta clujeană va găzdui festivaluri retro în serie

Articolul următor

Adăpostul Grivei și-a mărit capacitatea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share