Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei românce, rămase în cursa de simplu la Transylvania Open

Jaqueline Cristian (foto) a câștigat primul ei meci din această ediție, însă Miriam Bulgaru și Patricia Țig au fost eliminate din competiție în turul doi.

Pe tabloul principal al competiției de simplu sunt acum trei jucătoare din România: Ana Bogdan (locul 73 WTA), Jaqueline Cristian (97) și Gabriela Ruse (188).

Jaqueline Cristian (foto) a câștigat primul ei meci din această ediție, însă Miriam Bulgaru și Patricia Țig au fost eliminate din competiție în turul doi. În a treia zi a turneului de tenis Transylvania Open WTA 250 Cristian și-a câștigat locul în turul doi. Cum Miriam Bulgaru și Patricia Țig au ieșit din competiție, la simplu au rămas trei jucătoare din țară: Cristian, Ruse, Bogdan.

A fost o zi plină pentru Jaqueline Cristian la Transylvania Open. A pierdut la dublu, dar a câștigat la simplu. Ea a intrat în turul doi al turneului de la Cluj după ce a învins-o, în două seturi, 6-4, 6-4, pe elvețianca Celine Naef, locul 121 mondial. Cristian a ajuns astfel la 11 victorii din ultimele 15 meciuri jucate.

După US Open, a reușit să ajungă cel puțin în sferturile de finală la toate turneele la care a participat (Bari, București, Parma, Rouen – turnee WTA 125.000 de dolari) și a revenit în top 100 WTA.

„Celine e tânără, e o jucătoare foarte bună, mă așteptam la un meci complicat. Faptul că am jucat acasă, că mi-am luat energie de la public a fost un avantaj pentru mine. Acasă încerc să dau întotdeauna ce-i mai bun. Sunt fericită cu această victorie. Au fost ceva emoții la început, dar, cu ajutorul publicului, a ieșit foarte bine”, a spus jucătoarea bucureșteană.

În următorul meci, o va întâlni pe Eva Lys, care a învins-o în primul tur pe Sorana Cîrstea, principala favorită de la Transylvania Open. „O știu pe Eva Lys, am jucat cu ea pe echipe, pe zgură. O văd în formă, se simte bine, va veni cu încredere după meciul cu Sorana. Sincer, o să încerc să mă focusez pe mine, pe ce am eu de făcut. Dacă eu îmi fac treaba, sunt destul de pozitivă”, a spus Cristian.

Miriam Bulgaru a pierdut în turul doi în fața favoritei nr. 4 a turneului, Rebeka Masarova. Românca a făcut față unui meci dificil, cu o revenire spectaculoasă în setul doi. Scorul final a fost 3-6, 7-6(8), 6-0 pentru Masarova.

Ekaterina Makarova a câștigat un meci epuizant cu Patricia Țig și ajunge, pentru prima dată, în sferturile de finală ale unui turneu WTA (scor: 6-2, 2-6, 6-3). Venită din calificări, ea a reușit deja, la Cluj, patru victorii consecutive.

Elvețianca Jil Teichmann s-a calificat în turul doi al turneului, iar Daria Snigur din Ucraina în sferturile de finală, după o victorie în fața nemțoaicei Anna-Lena Friedsam. Aceasta din urmă s-a calificat însă în sferturi la dublu, alături de Monica Niculescu.

Ele au jucat cu Bara și Cristian. Patricia Țig și Ilona Ghioroaie au pierdut în primul tur în fața echipei formate din Anna Bondar și Kimberley Zimmermann. Dalila Jakupovic și Irina Khromacheva s-au calificat în turul doi după ce le-au învins pe Maia Lumsden și Jessika Ponchet.

Transylvania Open are loc în perioada 16-22 octombrie. Meciurile se joacă indoor, pe hard, în Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca. 32 de jucătoare concurează la simplu și 16 echipe la dublu. În joc sunt puse 280 de puncte WTA și premii de 259.303 de dolari. Este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250.

Meciurile din 19 octombrie

Terenul 1 (start, ora 12:00):
Teichmann (SUI) vs E. Arango (COL)
Korpatsch (GER) vs J. Burrage (GBR)
Bondar (HUN) vs E. Ruse (ROU)
A. Bogdan (ROU) vs N. Bartunkova (CZE)
Lys (GER) vs J. Cristian (ROU)

Terenul 2 (start, ora 12:00):
Minnen (BEL) / Y. Wickmayer (BEL) vs D. Jakupovic (SLO) / I. Khromacheva
Jeanjean (FRA) / V. Strakhova (UKR) vs A. Bondar (HUN) / K. Zimmermann (BEL)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Carrefour România va comercializa produse din două cooperative agricole transilvane

Articolul următor
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate (AMPS), a delegat Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) atribuțiile privitoare la implementarea proiectelor finanțate în cadrul acestuia în regiune.

Agenția Nord-Vest va gestiona proiectele de sănătate din regiune

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share