Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trofeul Transylvania Open pleacă în Germania

Tamara Korpatsch este noua campioană a Transylvania Open WTA 250. Jucătoarea din Germania de 28 de ani a câștigat, la Cluj-Napoca primul ei titlu WTA 250.
Tamara Korpatsch și primul ei trofeu internațional major | Foto: Transylvania Open

Fazele finale ale turneului de tenis de la Cluj au fost urmărite de un public numeros, printre care s-au numărat și mulți businessmeni importanți.

Tamara Korpatsch este noua campioană a Transylvania Open WTA 250. Jucătoarea din Germania de 28 de ani a câștigat, la Cluj-Napoca, primul ei titlu WTA 250. Ea a învins-o în finală pe Gabriela Ruse (România), cu 6-3, 6-4.

În urma victoriilor de la Cluj, Korpatsch ajunge în jurul locului 80 în topul mondial. Ruse a venit la Transylvania Open cu ajutorul unui wild card și, cu toate că era clasată pe locul 188 WTA, se apropie acum de revenirea în top 100.

“Această victorie înseamnă enorm pentru mine. Este primul titlu WTA 250 și primul pe hard.  Este un turneu minunat și mă bucur că am câștigat. Am venit motivată, am avut racheta mea cea nouă și mi-am spus că acum pot să joc cel mai bun tenis al meu și pot să câștig acest turneu. Gabriela Ruse a fost adversara mea, dar și publicul a fost oponentul meu. Dar a fost o atmosferă minunată și e normal, e o jucătoare din România”, a spus Tamara Korpatsch.

“A fost ceva extraordinar ce mi s-a întâmplat în această săptămână, un vis devenit realitate: să joc în fața publicului de acasă și să câștig atât de multe meciuri. Chiar dacă la Hamburg am câștigat trofeul, Transylvania Open este altceva. Simt că am bucurat oamenii și le-am arătat cum este Gabriela Ruse de fapt. Nu mă refer la tenis, ci la omul Gabriela Ruse”, a spus finalista din România.

Gabriela Ruse s-a confruntat în finală cu dureri fizice, însă și-a dorit să termine meciul, încurajată de aplauzele și susținerea publicului. Este a doua jucătoare din România care a ajuns în finala de simplu la Transylvania Open, după cea jucată, în 2021, de Simona Halep.

Premii de 260.000 de dolari

Jodie Burrage și Jil Teichmann au câștigat finala la dublu, disputată cu Leolia Jeanjean și Valeriya Strakhova. Cele două au jucat pentru prima oară împreună. Transylvania Open, cel mai bun turneu WTA 250 în 2022, a avut loc în perioada 16-22 octombrie.

Meciurile s-au jucat indoor, pe hard, în sala polivalentă BTarena. 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu. În joc au fost puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.303 dolari.

Anul viitor, și mai dificil

”A fost greu să găsim un loc în calendarul WTA în acest an. Probabil va fi și mai dificil în 2024. Dar facem toate eforturile pentru a avea acest turneu pe termen lung în România. Mai ales că este cel mai bun WTA 250 din lume. Peste 800 de oameni au lucrat în acest an la acest turneu. Întotdeauna încercăm să facem un extra-mile pentru public și pentru jucătoare”, a anunțat Patrick Ciorcilă, directorul turneului.

Transylvania Open, cel mai important turneu de tenis feminin din România, face parte din categoria WTA 250. Acesta reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 promovează tenisul feminin în România și în lume.

Bancheri și businessmeni în tribune

Numeroși oameni de afaceri au apărut la turneu, îndeosebi la meciurile româncelor. Horia Ciorcilă, Omer Tetik, Vasile Pușcaș – Banca Transilvania, Teofil Mureșan – Electrogrup, Ioan Rus – RMB Inter Auto, Ovidiu Turcu – OTC Group, Claudiu Sugar – La Salina, Mihaela Rus – Vitrina, Simona și Dan Baciu – C-EDU Cluster, Teodor Pop Pușcaș – PP Protect, Iuliana Poka – Radisson Blu. Li s-au alăturat personalități din politică, medicină, sport, media ca Mircea Geoană, Andreea Esca, Ilie Dumitrescu, Adrian Cristea, Alexandru Irimie, Marius Bojiță. Trofeul la individual a fost înmânat de custodele Coroanei Române, Principesa Margareta, și de Principele Radu Duda. Municipalitatea a fost reprezentată de primarul Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea, precum și de alți angajați ai instituției.

      

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei companii din Transilvania și Banat la Made Expo Milano

Articolul următor
Organizatorii Untold au început să pună la dispoziția fanilor festivalului primele pachete de cazare pentru ediția de anul viitor.

Cazarea “oficială” la Untold: 150 € în cămine, peste 550 € în hoteluri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share