Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rombat va furniza bateriile pentru noile modele Ford produse la Craiova

Am fost prezenți la un eveniment de anvergură pentru Ford Otosan: lansarea producției modelelor Transit Courier și Tourneo Courier. 
Managerul general al Rombat (stânga), la lansarea celor două modele de autovehicule Ford | Foto: Alin Ioaneș

Producătorul bistrițean Rombat a fost desemnat ca principal furnizor de baterii auto pentru cele două modele ale concernului american.

“Am fost prezenți la un eveniment de anvergură pentru Ford Otosan, implicit pentru industria automotive din România: lansarea producției modelelor Transit Courier și Tourneo Courier.

Suntem mândri să fim Tier 1 supplier pentru Ford Otosan Craiova, mai mult decât atât, să fim desemnați câștigători ai Tier 1 Supplier Excelence Award pentru certificarea Q1 Ford ce atestă standardele de înaltă calitate.

Am ținut să fim alături de colaboratorii noștri în acest moment festiv, asigurându-i că vom contribui în continuare la performanțele lor, livrând aceeași calitate Rombat”, a relatat Alin Ioaneș, director general al companiei bistrițene.

Parteneriate cu principalii producători din România

Fondată ca Acumulatorul Bistrița, compania și-a schimbat denumirea în 1991, devenind Rombat. Compania a fost deținută de stat până în 1996, când, în urma privatizării, a fost cumpărată de către angajați. În 2012 Rombat a fost preluată de Metair International Holdings Cooperatief, parte a grupului Metair Investment Limited.

Compania are un parteneriat strategic cu Dacia Renault, iar în 2017 a devenit furnizor pentru Ford Craiova. În 2021, Rombat a obținut certificarea Q1 Ford, care atestă standardul maxim de excelență ca furnizor OEM.

Premierul: “Este o mașină cu spirit oltenesc”

“Am fost la uzina Ford din Craiova pentru a participa la lansarea a două noi modele realizate în țara noastră. Sunt mândru că o asemenea mașină, care poate rivaliza cu orice model concurent produs în altă fabrică a lumii, se face aici, la noi, în România.

Este o mașină cu un brand american, dar în mod clar cu suflet oltenesc. Am văzut trei hale de producție. M-au impresionat atât nivelul tehnologic, cât și profesionalismul tuturor angajaților. Există aici o tradiție îndelungată a priceperii, a talentului, a muncii susținute și bine făcute.

Românii pot cumpăra automobile de calitate produse de noi, în România, atât pentru transportul de marfă, cât și pentru familie. Îi invit pe toți românii să cumpere românește”, a menționat premierul Marcel Ciolacu.

Investiții de o jumătate de miliard de dolari

Pentru noi, evenimentul este mai mult decât o lansare de produs. Ford Otosan este partenerul strategic al Universității din Craiova. Împreună construim o punte între educație și industrie, în regiune. Astfel, le oferim studenților noștri oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și de a-și contura cariera în domeniul auto.
Ford Motor Company Found finanțează, în fiecare an, proiecte de antreprenoriat social, propuse și implementate de studenți. Pentru următorii patru ani, fundația va acorda peste 1 milion de dolari pentru granturile studențești”, a precizat rectorul Universității din Craiova, Cezar Spînu.

După investiții de 490 de milioane de euro, 1.300 de noi locuri de muncă și mărirea capacității de producție la 272.000 de unități pe an, uzina Ford Otosan începe, la Craiova, producția pentru Transit Courier și Tourneo Courier, modele care vor fi produse exclusiv în România, alături de Ford Puma.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“Premieră: maşina care va fi condusă de studenţi şi alimentată doar cu energie solară a ajuns la competiția World Solar Challenge (WSC), în Australia.

Mașina solară creată la Cluj a ajuns în Australia

Articolul următor

VPK Packaging, premiu pentru dezvoltare continuă și investiții în sustenabilitate la Gala TB – Voices of Business Awards Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share