Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cafeteria universitară Juventus, renovată și modernizată

“Studenții Universității Babeș-Bolyai care aleg să mănânce la restaurantul studențesc Juventus, din Complexul Universitar Iuliu Hațieganu, beneficiază, din această toamnă de condiții excelente, cafeteria fiind recent renovată și modernizată”, a anunțat conducerea UBB Cluj.
Localul studențesc are un perete viu, de tip grădină verticală | Foto: UBB

Lucrările realizate în timpul vacanței de vară au inclus nu doar reamenajarea sălii de mese, ci schimbarea întregului concept al restaurantului.

“Studenții Universității Babeș-Bolyai care aleg să mănânce la restaurantul studențesc Juventus, din Complexul Universitar Iuliu Hațieganu, beneficiază, din această toamnă de condiții excelente, cafeteria fiind recent renovată și modernizată”, a anunțat conducerea UBB Cluj.

„Am încercat să le oferim studenților condiții demne de universitatea și orașul în care studiază. Este una dintre cele mai moderne cafeterii studențești din oraș. Am pus-o în acord inclusiv cu linia strategică „UBB Goes Green” a instituției noastre. Noua cafeterie are și un perete viu, de tip grădină verticală.

Încercăm să le oferim studenților condiții cât mai bune, atât în ceea ce privește desfășurarea activităților academice, educaționale, cât și în privința timpului liber și a vieții de zi cu zi. E un semn firesc de civilizație, iar păstrarea acestor condiții depinde în foarte mare măsură și de ei, de studenții care folosesc spațiile universității și care avem încredere că le vor trata cu aceeași responsabilitate.

Când apar probleme – lucru inevitabil pentru o comunitate cât un oraș al României să ni le semnaleze rapid pentru a le rezolva împreună”, afirmă rectorul UBB, Daniel David. Lucrările de modernizare a restaurantului  Juventus (capacitate de 80 de locuri), de 405.000 lei, au cuprins regândirea spațiului, renovarea completă a sălii de mese și a spațiilor sanitare, înlocuirea mobilierului.

Noua cafeterie are și un perete viu, de tip grădină verticală.

Burse private pentru proiectele studenților

90 de studenți ai UBB au beneficiat, în anul universitar 2022-2023, de burse private menite să le susțină proiectele. Bursele de 220.000 de lei le-au fost acordate pe bază de competiție de o parte dintre firmele partenere ale UBB: Emerson, Terapia, Ursus, NTT Data, Mol, Romgaz, MHP. Alte forme de suport (acces la infrastructură) au mai venit de la alți agenți economici majori.

„Una dintre direcțiile strategice ale UBB, care ar trebui să reprezinte o misiune de bază a oricărei universități moderne, este implicarea activă în comunitate, atât prin transferul de cunoaștere la nivel practic, aplicat, cât și prin parteneriatele concrete cu reprezentanții comunității, de la autorități publice la companii, într-o relație deschisă și bidirecțională.

La nivelul UBB, aceste parteneriate sunt menite, în mod evident, să aducă un beneficiu real studenților și în timpul studiilor, nu doar prin oferirea posibilităților de angajare după absolvire. Bursele private îi stimulează, îi ajută să aplice ceea ce învață și să experimenteze relația cu piața muncii încă din facultate”, afirmă rectorul UBB.

Bursele private au la bază competiții de proiecte ale căror criterii de selecție și evaluare sunt stabilite de către firme în colaborare cu reprezentanții UBB, sumele fiind cel puțin la nivelul burselor acordate din fonduri publice pentru învățământul universitar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Practicile regenerative oferă o soluție durabilă pentru fermieri, implicând lucrul solului cu minimizarea eroziunii și a pierderilor de nutrienți, precum și adaptarea la diverse soiuri și specii de culturi în funcție de schimbările condițiilor de mediu.

Agricultura regenerativă: transformarea producției alimentare prin soluții digitale

Articolul următor
Banca Transilvania (BT) Cluj și Fondul European de Investiții (FEI) au semnat un acord de garantare prin care BT va acorda întreprinderilor mici și mijlocii credite cu garanții de portofoliu în valoare de 1,5 miliarde lei. 

Fondul European de Investiții a semnat cu BT un acord de 300 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share