Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondul European de Investiții a semnat cu BT un acord de 300 de milioane de euro

Banca Transilvania (BT) Cluj și Fondul European de Investiții (FEI) au semnat un acord de garantare prin care BT va acorda întreprinderilor mici și mijlocii credite cu garanții de portofoliu în valoare de 1,5 miliarde lei. 

Firmele mici și mijlocii creditate vor beneficia de capital de lucru și pentru investiții.

Banca Transilvania Cluj și Fondul European de Investiții (FEI) au semnat un acord de garantare prin care BT va acorda întreprinderilor mici și mijlocii credite cu garanții de portofoliu în valoare de 1,5 miliarde lei.

Companiile vor putea accesa prin BT credite de până la 7,5 milioane euro, atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții, cu garanții de maxim 70% din valoarea facilităților de credit.

Acordul cu FEI vizează două programe destinate sectorului privat, Competitivitate și Sustenabilitate, finanțate prin Facilitatea de Recuperare și Reziliență din Planul Național de Redresare și Reziliență și beneficiază de sprijinul InvestEU.

„IMM-urile sunt partea aspirațională din ecosistemul BT de susținere a companiilor, cel mai mare din România, care contribuie la transformarea sustenabilă a economiei românești, ținând cont de obiectivele europene”, a spus Daniel Szekely (foto), director executiv IMM & Microbusiness al BT.

Grupul financiar BT și FEI au derulat proiecte similare până acum (Inițiativa pentru IMM-uri, Jeremie, POIIMM, Cosme Covid-19 și Skills & Education), prin care au susținut 2.500 de clienți de acest tip ai băncii.

BT este cea mai mare bancă din România și din Sud-Estul Europei: are 20% cotă de piață, 4 milioane de clienți, 10.000 de angajați, 500 de sedii în 180 de localități. Valoarea brandului BT a depășit 500 de milioane de dolari, Principalii săi competitori în România sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“Studenții Universității Babeș-Bolyai care aleg să mănânce la restaurantul studențesc Juventus, din Complexul Universitar Iuliu Hațieganu, beneficiază, din această toamnă de condiții excelente, cafeteria fiind recent renovată și modernizată”, a anunțat conducerea UBB Cluj.

Cafeteria universitară Juventus, renovată și modernizată

Articolul următor
David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Cluj (AIAIC), a luat cuvântul la conferința „North America / Central Europe Airport Issues”, organizată de Asociația Internațională a Directorilor de Aeroporturi (IAAE). 

An bun pentru Aeroportul Cluj: 3,1 milioane de pasageri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share