Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

An bun pentru Aeroportul Cluj: 3,1 milioane de pasageri

David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Cluj (AIAIC), a luat cuvântul la conferința „North America / Central Europe Airport Issues”, organizată de Asociația Internațională a Directorilor de Aeroporturi (IAAE). 
David Ciceo a explicat modalitățile prin care aeroportul clujean a ieșit din criza Covid | Foto: AIAIC

Traficul de pasageri în România, bazat pe zboruri low-cost, va reveni la valorile de dinaintea pandemiei în 2023, mai repede cu un an față de cel din Europa.

David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Cluj (AIAIC), a luat cuvântul la conferința „North America / Central Europe Airport Issues”, organizată de Asociația Internațională a Directorilor de Aeroporturi (IAAE). Evenimentul de la Dubrovnik (Croația) și a reunit directori de aeroporturi și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul aeroportuar din America de Nord și Europa Centrală.

Conferința a creat premisele pentru un schimb de experiență între specialiștii de top din industria aeroportuară în vederea implementării unor modele de bune practici la nivel managerial, operațional, financiar, de securitate și siguranță în domeniu.

Cum s-a redresat aeroportul din Someșeni

Directorul AIAIC, membru al IAAE, a susținut o prezentare care a oferit o perspectivă complexă asupra traficului aerian din Europa și România. Ciceo a punctat aspecte esențiale care au dus la dezvoltarea AIAIC: proiecte de infrastructură finanțate din fonduri UE, atragerea de noi companii aeriene, creșterea numărului de destinații, perfecționarea personalului, noi facilități pentru pasagerii și partenerii AIAIC.

El a fost invitat să participe și la ședința de board a IAAE, care a precedat conferința, ocazie cu care a prezentat câteva aspecte regionale privind aeroporturile, în actualul context european. În 2022, pe AIAIC au fost înregistrați 2,6 milioane de pasageri, iar pentru 2023 se estimează că valorile de trafic vor ajunge la 3,1 milioane de pasageri.

Ciceo, despre transportul aerian din România:

  • Traficul de pasageri va reveni la valorile înregistrate înainte de pandemie până la finalul anului în curs, spre deosebire de traficul aerian din Europa, a cărui revenire este așteptată abia la finalul lui 2024.
  • Companiile low-cost operează 70% din traficul aerian din țară.
  • În topul destinațiilor de pe aeroporturile din România se află orașele Londra, Milano și București.
  • Până în 2040, într-un scenariu realist, se estimează că traficul de pasageri pe aeroporturile din România va ajunge la 57 de milioane de pasageri, de la 21 de milioane înregistrați în 2022.

Israelul, reprezentat la Dubrovnik

Conferința anuală “North America / Central Europe Airport Issues”, unul dintre cele mai prestigioase evenimente din aviația civilă, își propune să faciliteze cooperarea între liderii industriei în vederea dezvoltării transportului aerian. Printre vorbitori s-au numărat manageri ai aeroporturilor din San Francisco, Charlotte, Savannah, Oklahoma City (SUA), Dubrovnik, Split, Zagreb (Croația), Poznan (Polonia), Belgrad (Serbia).

Au mai participat reprezentanți ai companiilor și organismelor de supraveghere și reglementare: Aviation Strategies International Institute, Autoritatea Aeronautică din Kazakhstan, US Federal Aviation Administration, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, US Transportation Security Administration sau Autoritatea Aeroportuară din Israel.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Banca Transilvania (BT) Cluj și Fondul European de Investiții (FEI) au semnat un acord de garantare prin care BT va acorda întreprinderilor mici și mijlocii credite cu garanții de portofoliu în valoare de 1,5 miliarde lei. 

Fondul European de Investiții a semnat cu BT un acord de 300 de milioane de euro

Articolul următor
Evenimentul este organizat de Departamentul de Jurnalism şi Media digitală, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC). 

Ambasadorul SUA în România vorbește despre media digitală la UBB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
(Cluj-Napoca, 14–24 iunie)
Citeste mai mult

Cinema și fine dining la TIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14–24 iunie) a făcut cunoscute filmele secțiunii Film Food. “Deseori, mâncarea înseamnă…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share