Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ENERGIE. Rottaprint a introdus tehnologia digital inkjet, cu economii la factură

Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică cu capital 100% românesc, producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile în România, a concretizat, în ultimii trei ani, investiții de 6 milioane de euro în tehnologii, echipamente și logistică. 

Noile echipamente și tehnologii achiziționate de tipografia din Apahida minimizează consumul de curent electric și materiale în procesul de producție.

Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică cu capital 100% românesc, producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile în România, a concretizat, în ultimii trei ani, investiții de 6 milioane de euro în tehnologii, echipamente și logistică.

Odată cu introducerea lor, compania a înregistrat, în 2023 reduceri de 1-2 zile în termenele de producție față de aceeași perioadă a anului trecut. În acest an, tipografia a alocat un buget de 2 milioane de euro: 75% – achiziționarea de echipamente, 20% – logistică, 5% – softuri, licențe și calculatoare.

Noul echipament de tipar digital aduce avantaje pentru procesul de tipărire. Rottaprint a introdus în portofoliul său și o nouă tehnologie de tipar, digital inkjet, care reduce timpul de setare, economisește cerneala cu până la 12%, minimizează energia și materialele folosite în procesul de producție.

Cu ajutorul său se tipăresc etichete cu rezistență superioară la factorii externi de mediu, substanțe chimice agresive și uleiuri. Managerii companiei spun că se vor adresa industriilor chimică, de uleiuri, lubrifianți, automotive, cosmetice și produse de curățenie și igienă personală, precum și industriei băuturilor. Noua tehnologie de tipar și echipamente ajută la economii de cerneală și energie.

Pași spre economia circulară

“Compania s-a angajat de la bun început să investească în tehnologii de ultimă generație pentru a oferi calitate superioară. Ne concentrăm cu și mai multă dedicare direcțiilor de dezvoltare durabilă. Sustenabilitatea este esențială atât atunci când vine vorba de modul în care Rottaprint înțelege să fie ca business, loc de muncă și contributor al comunității locale.

Economia circulară este un obiectiv important și un deziderat pentru toți actorii pieței în care activăm. Ne asumăm responsabilitatea pentru toate deșeurile pe care le generăm. Echipa noastră este conectată la tot ce e nou în materie de soluții reciclabile, cu componentă reciclabilă sau sustenabilă”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general al Rottaprint.

În urma investițiilor în tehnologii și echipamente realizate în ultimii ani, compania a înregistrat reduceri de până la două zile la termenele de producție față de aceeași perioadă din 2022. Îmbunătățirea este semnificativă în contextul în care Rottaprint lucrează cu un volum mare de comenzi, 60% vizând retailul, unde rapiditatea este esențială.

Rottaprint are în vedere și soluții speciale de personalizare a ambalajelor și etichetelor: finisări soft touch, coduri unice și etichete inteligente – utile în industrii precum a vinurilor, suplimentelor alimentare și produselor de lux. Compania din Apahida deține centre logistice în Brașov, Ilfov, Ungaria și Germania. În 2022, a livrat produse în 13 țări din Europa și Asia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La finalul vizitei sale în Cluj-Napoca, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în România, Ozgur Kivanc Altan, a organizat o recepție la Hotelul Radisson Blu, eveniment la care au participat câteva sute de invitați. 

Businessmenii turci au sărbătorit 100 de ani de republică la Cluj

Articolul următor

TESTARE GRATUITĂ Babeş Papanicolaou şi HPV la Dăneşti şi Mădăraş, judeţul Harghita

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share