Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat platforma de corelare a cererii cu oferta de pe piața muncii din România

ReConect – platforma informatică care înglobează un mecanism integrat de anticipare, monitorizare și evaluare a educației și pieței muncii a fost lansată marți, 19 decembrie 2023, astăzi în prezența ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu și a preşedintelui ANOFM, Florin Cotoșman.

Platforma își propune anticiparea nevoii de competențe de pe piața muncii și crearea unui mecanism de monitorizare a inserției absolvenților din programele de educație și formare profesională.

Proiectul prin care s-a dezvoltat această platformă a fost implementat de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă și a fost finanțat din Fondul Social European cu aprox. 4 milioane de euro.

Ce conține platforma

Platforma informatică are trei componente:

– Un mecanism care monitorizează inserția absolvenților din mediul preuniversitar și universitar pe piața muncii;

-Un mecanism care anticipează nevoia de calificare pe termen scurt, mediu și lung;

– Un mecanism de evaluare şi monitorizare a politicilor publice privind măsurile active şi formarea profesională.

Platforma ReConect va oferi, prin aplicațiile informatice care stau la baza programului și o imagine de ansamblu a trasabilității de la absolvire până la încadrarea pe piața muncii astfel încât să fie create politici publice care să ducă la o corelare cât mai bună a cererii angajatorilor cu oferta pe care o asigură sistemul de educație.

Parteneri în proiect

Proiectul „ReCONECT – Adaptare la Schimbare – Mecanism Integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pieței Muncii și Educației”, în valoare 19.119.659,39 lei / aprox. 4 milioane euro, implementat de ANOFM, a fost o condiționalitate favorizantă pentru finanțarea domeniilor ocupare, educație și formare profesională în următoarea perioadă de programare FSE 2021-2027 și s-a implementat în cadrul unui larg parteneriat între:  Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în calitate de beneficiar, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Educației, Institutul Național de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

De altfel, pentru a contribui la creșterea ocupării, ANOFM a valorificat oportunitățile oferite de Uniunea Europeană prin contractarea a peste 1,2 miliarde de euro din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, devenind unul dintre cei mai mari beneficiari POCU din România

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Efectivul salariaților din județul Cluj, în octombrie 2023 a fost de 281.158, în creștere cu 102 comparativ cu septembrie 2023 și cu 5.289 persoane mai multe față de octombrie 2022.

Salariul mediu brut în Cluj se apropie de 2.000 de euro

Articolul următor
Angajații UBC Cluj și Iulius Mall au adus zâmbete pe chipurile a peste 90 de copii din medii defavorizate din proximitatea Clujului. 

Cadouri de sărbători de la UBC și Iulius pentru copiii defavorizați

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share